2019, het jaar van evenwicht vinden.

Dag lieve lezers,

Het jaar 2019 is begonnen, ten eerste wil ik iedereen een fantastisch, geweldig en prachtig  nieuw jaar toewensen.
Mijn jaarwisseling was gezellig met mijn man en twee wat gestreste katten. Omdat dit het eerste oud&nieuw was voor onze katten buiten het rustige asiel bleven wij thuis om ze gerust te kunnen stellen met al dat geknal (of zoals mijn katten het hebben ervaren toen om 00.00 uur de hel los brak).

Ik heb het jaar 2018, van loslaten achter mij gelaten en gaat 2019, een jaar van evenwicht
vinden beginnen en ik heb er veel zin in. Vandaag in het blog vertel ik jullie hier wat meer over,
lezen jullie mee.
Klinkt misschien wat saai, zo samen oud&nieuw te vieren maar voor ons is dit echt geen straf. Wij zijn niet zo van de feestjes met drank, te veel eten en vuurwerk. Samen thuis, met leuke Netflix film en een lekkere borrelplank zijn wij helemaal happy.
En dan is het een nieuw jaar, wat ik zelf altijd zie als een nieuwe start, een leeg boek waar ik weer fantastische verhalen in mag gaan schrijven. Maar een nieuw jaar zie ik ook als weer een stapje dichter naar mijzelf toe komen, mijzelf beter leren kennen.

2018 was een jaar van leren loslaten van oud zeer, van dingen waar ik geen invloed op heb maar vooral loslaten van overal controle op willen hebben. Ja ik ben… nee ik was (want ik wil dat niet meer zijn) een controle freak, een perfectionist. Dat zorgde natuurlijk voor stress en een down gevoel als het niet ging zoals ik dacht dat het “moest” gaan. Als ik oude blogs terug lees, realiseer ik mij dat ik al ruim 2 jaar bezig ben met leren loslaten en het mij nu ook eindelijk echt lukt, YES ik heb het geleerd!!
Ik heb leren verantwoordelijk nemen voor mijn eigen leven, mijn eigen weg en die van een ander het zijne laten. Het was een proces van vallen en op staan, om te leren dat ik de enige ben die mijzelf echt helemaal happy kan maken.

Maar ik ben klaar voor een nieuwe stap, 2019 word het jaar van evenwicht vinden. Evenwicht vinden in Mind&Body. Omdat ik zo met mijn Mind bezig ben geweest heb ik mijn Body een beetje verwaarloost, geen zorgen, ik zorg qua voeding nog goed voor mijzelf, nog steeds een happy vegan. Maar ja, helaas smaakten die vegan chocorepen, die chipjes die ik wel kan eten wel erg lekker en er zijn een paar kilootjes (gelukkig maar paar!!) bij gekropen. En ik ging nog wel braaf 2x per week naar de sportschool, maar ik heb helaas de hardloopschoenen weinig aangehad de afgelopen maanden. Maar hee! ik eet mij er niet over op zoals vroeger, ik
accepteer dat het gebeurt is en ga met een oplossing aan het werk. Dit is een erg trots momentje voor mij, ik ben zo gegroeid (alleen helaas ook beetje letterlijk lol).

mijn doel pagina, zo mooi geworden

Ik word dit jaar 40 en ik heb daar best wel zin in. Ik vind het helemaal niet erg om 40 te worden, ik kijk er zelfs naar uit. Ik denk dat het voor mij iets is van echt volwassen worden, die onzekere 30-ger achter te laten.
De afgelopen 10 jaar waren voor mij best onstuimig, met heel veel grote levens beslissingen zoals een huis kopen en na een aantal miskramen wat voor veel
emotionele achtbanen zorgde een moeilijke maar een weloverwogen beslissing te nemen om geen kinderen te krijgen.
Vlak voor mijn 30e verjaardag in het ziekenhuis te
belanden met een dikke gal ontsteking omdat ik tot die tijd niet goed voor mijn lichaam zorgde. Wat mij weer op mijn vegan pad heeft gezet en wat de start was van een reis van als ik nu terug kijk een reis van balans, van evenwicht zoeken. De afgelopen 10 jaar waren jaren van veel zoeken naar wie ik ben, wat ik wil en wat ik belangrijk vind. Nu wil ik daar dus concreet meer mee doen, evenwicht vinden in alles. Dat gaat vast niet in 1 jaar lukken maar wie weet zijn 10 wel genoeg, dus ik zie 2019 de start van iets moois.

mijn kleine helper

Hier ga ik dit jaar ook mee aan de slag, evenwicht
vinden maar dan komt de vraag hoe doe ik dat??!!!
Na wat zoeken heb ik dankzij mijn lieve zus Francien gevonden wat mij gaat helpen. Ik ga dit doen met hulp van een planner, een Purpuz planner, een soort agenda maar dan anders. Het is handige tool waarmee ik met mijn plannen en doelen stapje voor stapje aan het werk zal gaan. In een los blog zal ik meer over deze tool vertellen, anders wordt deze weer veel te lang.

Er zullen denk heel wat blogs komen over mijn jaarplan, hoe het gaat, reflecties leermomenten en dat soort dingen. Netjes een blog schrijven staat zelfs in mijn jaarplan omdat ik merk dat ik structuur en planning nodig heb om mijn leven te organiseren anders val ik te makkelijk terug in oude gewoontes.

Voor nu was dit het blog van vandaag, tot de volgende.

Als jullie iets in een blog lezen en daar een los blog meer over wil weten, kan dat natuurlijk.
Laat een reactie achter op de blogpost en ik ga er mee aan de slag.

 

Een gedachte over “2019, het jaar van evenwicht vinden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.