Beetje “me time” met Art Journaling

Hallo lieve mensen, vandaag wil ik jullie vertellen over mijn nieuwe self love activiteit (want zo zie ik het zelf) namelijk Art Journaling. Via mijn moeder is dit op mijn pad gekomen en ooooh wat was dit een geschenk uit de hemel voor mij. Waarom? dat vertel ik je vandaag graag via dit blog.
Een blog met heel veel kleur en moois al zeg ik het zelf.


Wie mij een beetje kent weet dat ik vaak in mijn hoofd zit. Vroeger was dit echt nog veel erger maar het meeste heb ik afgeleerd omdat ik mijzelf op die manier ontzettend in de weg zit, tot het vast zitten aan toe. Dit afleren en weer aanleren van nieuwe gewoontes en denken is een proces van vele jaren geweest. Vroeger was ik echt (en niemand die mij nu kent gelooft mij als ik dit zeg) ontzettend onzeker en verlegen. Ik ben een nogal introvert typje, iemand die veel naar binnen is gericht. Ik hou er ontzettend van om alleen te zijn en zie op tegen nieuwe of grote sociale activiteiten. Als je introvert intikt in Google dan komen alle definities overeen met wie ik ben. Voel ik mij thuis in de situatie zoals werk en bij familie dan is mijn introversie minder aanwezig.
Introvert zijn is niet erg of zo maar het zit mij soms wel in de weg wat erg vervelend kan zijn omdat mensen mij dan afstandelijk, ongeïnteresseerd of stil kunnen vinden. Wat heeft dit allemaal met Art Journaling te maken kan je nu wel denken? nou een hele hoop.

Ik kom met Art Journaling letterlijk echt helemaal tot mijzelf. Ik zit niet langer in mijn hoofd maar ben bezig met mijn hart. Om met mijn boek bezig te zijn, kom ik dichter bij mijn ik. Wat ik ook leer is loslaten, ik ben een perfectionist en door al dat (over) denken ben ik wel eens geneigd om op slot te raken. Maar door een pagina te bouwen, door gewoon te doen moet ik wel dat perfectionisme loslaten. Het idee voor de pagina die in mijn hoofd zit, we noemen het plan A wordt vaak plan B,C,D en zelfs soms G.
En dat is niet erg, ik moet dat soms ook hardop tegen mijzelf zeggen, meid laat los en geniet van het proces. Ik vind bijna elke pagina mooi, sommige zijn iets minder maar dat mag. Ik zit soms ook echt wel te worstelen hoor maar dan zit ik dus te veel in mijn hoofd en vastgebeten in plan a.
Art Journaling is een geïllustreerde persoonlijke dagboek maken, door te illustreren en daarbij teksten te schrijven. Ik vergeet de wereld om mij heen, met alle zorgen, irritaties en moe-makers, die laat ik even lekker voor wat het is. Ik geniet van het nu moment en het creëren van iets moois op papier, een klein kadootje aan mijzelf.


Het is zo lekker om met een opdracht van onze juf Diny Kiers van Zien-Kunst&Coaching bezig te gaan. De klik in de groep was snel gemaakt, iedereen zit daar om iets los te laten. Om de week zit ik met een ontzettende leuke groep gemêleerde dames, waar onder mijn kunstzinnige leuke moeder op de vrijdagochtend te Journaling. Diny komt met een opdracht en wij gaan ermee aan de slag, elke keer beginnen wij met een nieuwe pagina. Soms zitten wij oude tijdschriften te scheuren om een prachtige collage te maken en een andere keer spatten we met een tandenborstel onze achtergrond. Ik vind mijzelf redelijk creatief maar het meeste wat wij doen tijdens de les zou ik niet zelf op komen of zo snel voor kiezen maar het resultaat wordt altijd erg mooi. Het leuke is ook bij iedereen is elke keer de pagina gewoon weer heel anders terwijl wij allemaal de zelfde opdracht hebben gekregen. Ook passen wij vaak Handlettering toe wat ik erg gaaf vind om te doen. Door verschillende letterstijlen op een pagina toe te passen wordt deze er heel dynamisch van.

Een leuk weetje, het boek dat ik gebruik voor mijn Art Journal heb ik zelf gemaakt. Dat is het handige van ergens te werken waar een boekbinderij is met dames die je wel “even” willen leren en helpen om een zelf een boek in te binden.


De eettafel ligt nu vaak bezaait met verschillende kleuren en soorten pennen, potloden, waterverf, ecoline stiften en letter stijl voorbeelden, al een hele verzameling op zich.

Als je meer wil weten over Art Journaling moet je eens in je zoekmachine bij afbeeldingen die twee woordjes intypen, maar zet een grote kop thee met een stapel koekjes naast je neer want de uurtjes vliegen daarna voorbij zonder dat jij het zelf in de gaten hebt. De prachtigste pagina’s vliegen voorbij. Ook Pinterest staat ook VOL met ooh zo veel moois waar mijn hart van overstroomt en de ideeën bijna mijn hoofd uit barsten.
<—-Boekentips voor als je zelf aan de slag wil met een eigen Art Journal.
Schaf ook een tekenboek aan met lekker dik papier minimaal 150 grams. Bij Action, Boekenvoordeel, Xenos en dat soort winkels kan je prima (en zelfs merk) pennen, verf  en lijm kopen voor een iets zachter prijsje.
Zoals mijn juf Diny ook zegt, gebruik wat je in huis hebt en breid langzaam uit wat je mist.

Vroeger schreef ik wel dagboeken omdat ik dit op dat moment nodig had, ik heb hier zelfs een een hele poos geleden een blog Alles lekker van je af schrijven over geschreven mocht je het leuk vinden om deze ook te lezen.

Hier laat ik het bij voor vandaag, tot het volgende blog.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.