Recept: Brownie fudge

Bak-recept-logoIk heb een schandalig lekkere zoete zonde
recept voor jullie.
Voor chocoholics is dit recept echt iets dat je moet proberen.
Met het woordje brownie en fudge weten de meeste mensen al genoeg.
Dit recept niet echt goed is voor je
figuurtje omdat er best veel suiker in zit.
Voor dit recept hoef je geen keukenprinsesje te zijn, want mislukken kan eigenlijk niet.
De fudge is erg compact en wel behoorlijk machtig dus snij niet een te groot stuk voor jezelf.

Het recept komt van northernveg en ik heb hem naar eigen smaak wat aangepast.
Ik heb als plantaardige melk gekozen voor een chocolade variant om de brownie nog meer choco smaak te geven, dit hoef jij natuurlijk niet te doen.

brownie-fudge

Wat heb je nodig voor de brownie fudge.
150 gram basterdsuiker;
60 milliliter rijstolie (andere smaakloze olie kan ook);
120 milliliter plantaardige chocolade melk (zonder choco mag ook);
1 theelepel vanille extract;
160 gram pure choco (ik koos voor Tony’s Chocolonely);
80 gram (spelt) bloem;
2 eetlepels cacaopoeder.

Hoe maak je de brownie fudge.
Stap 1. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakblik of schaal van de ongeveer 20 bij 22 centimeter, dan krijg je brownie fudge van ongeveer 2 cm hoog.
Stap 2. meng in een kom de suiker, olie, vanille extract en de plantaardige melk dor elkaar
zodat de suiker oplost.
Stap 3. Smelt de chocolade o bain marie, als deze geheel gesmolten is voeg je deze toe aan het suiker mengsel. Ook de bloem en de cacaopoeder mogen er nu bij. Doordat de gesmolten
chocolade snel stolt moet je niet te lang wachten met mengen, werk dus snel.
Stap 4. Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel deze goed over de bodem.
Stap 5. Zet de brownie fudge voor 25 minuutjes in de oven.
Stap 6. Als de baktijd erop zit haal je de brownie fudge uit de oven en zet deze om af te koelen weg. De fudge is nog erg zacht dus haal hem niet uit de bakvorm.
Stap 7. Als de brownie fudge goed is afgekoeld kan je hem in stukjes snijden. het is natuurlijk aan jou hoe groot je ze wilt. Ik heb ze in 16 stukjes gesneden dan heb je mooie grote bonbon stukjes.

Je kan de brownie fudge het beste in de koelkast bewaren voor langer genieten. Ze worden dan wel wat hard maar ikzelf vond dat wel erg lekker, dan heb je echt een fudge substantie.

Eet smakelijk.
handtekening-mugje1.2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.