Brownie noten taart.

Bak-recept-logoVandaag heb ik een lekker bak recept voor
jullie. Deze taart heb ik voor mijn verjaardag
gemaakt en viel bij mijn collega’s zeer in de smaak.
Het recept is een combinatie van bestaande recepten ter inspiratie maar is vooral zelf
bedacht.
Er zit erg weinig suiker in dit recept omdat ik heb gekozen om suiker gedeeltelijk te
vervangen door dadels en nootjes.
De taart minder machtig hierdoor maar is toch nog lekker rijk in smaak.
In de taart zelf zit geen kant en klare
chocolade maar cacao poeder dus daardoor ook minder zoet. Ik heb als verder als zoetigheid ahorn siroop gekozen, ik hou zelf erg hoe ahorn siroop smaakt in gebak en taartjes, maar gewoon suiker kan natuurlijk ook gewoon als je denkt deze taart ga ik ook eens proberen.

brouwnietaart-2_Pro

Voor een ronde springvorm van ongeveer 18 cm heb ik de volgende ingrediënten gebruikt.

Voor de taart:
300 gram bloem
100 gram ahorn siroop
50 gram dadels
c.a. 50 gram notenmix (aman­de­len, pa­ra­no­ten, ha­zel­no­ten en pe­can­no­ten)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
snufje zout
270 ml havermelk ongezoet
70 ml rijstolie
100 gram cacaopoeder

Voor de topping:
reep pure chocolade 100 gram, 2/3 om te smelten, 1/3 om fijn te hakken.
ca. 80 ml havermelk
50 gram notenmix fijngehakt (meer mag natuurlijk ook!

Het maken van de taart.
Stap 0. Verwarm de oven als vast voor op 170 graden en zet het rooster in het midden. Smeer ook alvast de springvorm met een beetje olie zodat je straks gelijk aan de slag kan.
Stap 1. Zeef de bloem, bakpoeder, het zout en cacaopoeder boven een kom en meng deze goed door.
Stap 2. Hak de dadels en nootjes fijn met een keukenmachine of met de hand en voeg deze toe aan het bloem mengsel en roer alles goed door elkaar.
Stap 3. Voeg nu de natte ingrediënten toe aan het bloem mengsel, dus de melk, vanille extract en de olie. Meng nu alles goed door elkaar zodat er een stevig beslag ontstaat.
Stap 4. Giet het cakemengsel in de al ingevette springvorm, verdeel het beslag over de vorm en zet deze voor 35 minuutjes in de oven.
Stap 5. Haal na 35 minuten de taart uit de oven en laat deze goed afkoelen voordat je de
topping gaat maken en er op doet.

IMG_1583

Het maken van de topping.
Stap 1. Hak de nootjes en 1/3 van de reep chocolade in kleine stukjes en zet deze appart (niet stiekem van snoepen!)
Stap 2. Verhit ongeveer 2/3 van de chocolade bain-marie, als alle chocolade is gesmolten haal deze dan van het vuur en meng voorzichtig de melk er beetje bij beetje doorheen. Vind je het glazuur te dik meng dan wat meer melk er doorheen. Als het glazuur afkoelt wordt deze nog wat dikker.
Stap 3. verdeel het glazuur over de afgekoelde taart die nog in zijn springvorm zit zodat het er niet afloopt.
Stap 4. Verdeel de nootjes en stukjes chocolade over de taart en laat het glazuur afkoelen  en klaar is je taart.

brouwnietaart
Snij de taart in niet al te grote stukken, anders wordt hij wel heel machtig om te eten.

Eet smakelijk!
handtekening-mugje1.2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.