Cityrun Meppel 2016, ik was er bij!

1473680650170Afgelopen zondag was er dan eindelijk de Cityrun Meppel en ik was één van de 1600 deelnemers die dit jaar mee hebben gedaan. En wat was het gaaf om mee te doen!
Ik heb maanden, of eigenlijk anderhalf jaar naar deze run toegeleefd. Vorig jaar was ik iets te fanatiek en kreeg een blesure waardoor ik afhaakte, dit jaar heb ik het beter aangepakt en dat heeft gewerkt want ik was er bij.
Vandaag vertel ik jullie graag hoe ik deze dag beleeft heb.

De weergoden waren ons zondag gelukkig zeer goed gestemd want het was perfect weer om een rondje Meppel te rennen. Dat weer was wel even een dingetje, ik hield de hele week al de weersites in de gaten omdat ik bang was dat het bloedheet weer zou gaan worden. Ervaren lopers vinden dat mischien niet zo erg maar ik ging echt niet aan een hardloop wedstrijd mee doen tijdens een hittegolf. Maar de hitte bleef gelukkig uit en het was in Meppel zelfs lekker bewolkt en een comfortabele 22 graden.
citurun-collage-2016
Er waren voor twee afstanden 1600 lopers op dit event afgekomen, voor de 8 mijl (12.8 km) die als 1e starten en de 4 mijl (6.4 km) die aansluitend van start mochten. Ik heb met de 4 mijl meegedaan, als beginneling leek mij dat al een hele uitdaging op zich.
Ik was bloed nerveus bij de start, vooral toen ik zag wat er allemaal achter mij ging starten, ik schrok daar wel even van. Ik stond in het bescheiden kleine vak van 4 mijl met mensen die voor zich zelf liepen. Maar achter mij stond een mega groot vak VOL met mensen ook voor de 4 mijl maar dan de (bedrijfs-) groepen. Ik zag mijzelf al omver gelopen worden bij de start door al die mensen dus ik kneep hem wel heel even. Maar dat viel natuurlijk reuze mee, ik bleef uit voorzorg aan het randje lopen en werd door de meeste gelijk ingehaald. Dat vond ik helemaal niet erg, laat ze maar voor mij lopen dacht ik bij mijzelf, dan hoef ik mij om die meute geen zorgen te maken.
Na 1 km haalde ik al de eerste mensen weer in, omdat deze te snel waren gegaan kwamen ze al snel de man met de hamer tegen. Ik heb de hele weg gerend en ben alleen even gaan lopen om het aangeboden water op te drinken en dan snel weer verder te gaan. Ze deelden ook water sponzen uit, die waren toch zo fijn! heerlijk afkoelen met zo’n ding even te deppen op de warme huid.

Ik heb over 4 mijl 45 minuten gedaan, het is zeker niet de snelste tijd maar ook echt niet te langzaamste want ik kwam als 995e binnen van de 1600.
Ik kon wel juichen van verrukking, ik had het gedaan!!! Ik ben zo trots op mijzelf, een echte overwinning. Als echte bank-aardappel is dat toch wel een top prestatie, ik had een half jaar geleden niet gedacht (wel gehoopt) dat ik dit zou kunnen.
Ik ben zo trots op deze prestatie, dat ik door heb gezet en er ook veel plezier aan heb beleeft.
Ja hardlopen is wel iets wat ik leuk ben gaan vinden, een aantal jaren geleden dacht ik daar heel anders over.

Het parcours die was uitgezet was echt prachtig, deze liep door mooie oude straten van Meppel, het oude stadspark en langs een van de grachten. Als loper was er genoeg te zien naast al die honderden mensen die je aan moedigen om nog even vol te houden.
Wat heb ik genoten van deze run, ik heb denk ik de hele run met een glimlach op mijn gezicht gerend zo leuk vond ik het om mee te doen. Het was ook erg leuk om steeds bekenden tegen te komen, mijn lief, ouders, schoonouders en bekenden zag ik een aantal x staan om mij aan te moedigen. Dat was erg fijn en ontzettend leuk, ik zwaaide elke keer weer hard terug.
Bij de finish stonden mijn ouders en man mij voor de laatste meters aan te moedigen en zagen mij over de eindestreep gaan.

En doe ik volgend jaar weer mee? ja natuurlijk!! en dan ga ik die 45 min zeker verbeteren.

2 gedachten over “Cityrun Meppel 2016, ik was er bij!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.