Ei vervangers

eitjesIk vind het vaak nog wat lastig op te bepalen hoe ik ei kan vervangen in bestaande niet vegan recepten.
Ik ben iemand die vooral visueel is ingesteld dus ik vind plaatjes ook erg fijn bij recepten. Om te kijken of ik dat probleem op kan lossen ben eens gaan zoeken naar  ei vervangers die overzichtelijk vermeld stonden.
Ik zocht vooral naar overzichtelijke tabellen en maten MET plaatjes.


En ja, dan kom ik toch eigenlijk vaak weer uit op Engelstalige sites en daar gebruiken ze andere maten zoals cups en tablespoons.
Ik zelf vind het wat verwarrend die US en UK maten, rekenen is nooit echt mijn sterkste kant geweest maar heb het als het goed is het op mijn eigen illustratie juist omgerekend. Onderin het blog staat wat linkjes met NL websites waar alle maten opstaan (zonder plaatjes) om ze met elkaar te vergelijken of te verrekenen.

Maar terug naar de illustratie.

Er staan een 5 tal ei vervangers op, er zijn er natuurlijk veel meer maar ik wil de illustratie niet te uitgebreid maken anders wordt de illustratie te rommelig en te groot. Met deze 5 losse ingrediënten kan je met elk 1 ei vervanger, maar kijk zelf even op de illustratie wat ik nou bedoel.
eivervangers-illustratie
Meestal wordt gebroken lijnzaad, cia zaad en agar agar in hartige gerechten gebruikt en banaan, appelmoes en pindakaas in zoete gerechten.
Maar het is natuurlijk aan de kok (jij dus) waar je wat in verwerkt.
Cia zaad kan ook prima in een lekkere cake verwerkt worden maar ik zou banaan nou niet zo snel in een hartige aardappel burger stoppen (tenzij je van banaanaardappelsmaak houd).
Agar agar heb ik zelf nog nooit geprobeerd maar die staat wel op mijn boodschappen lijstje om te proberen, ik gebruik meestal gebroken lijnzaad en banaan.

Handige websites.
Overzicht van 11 ei vervangers
Omrekenen.eu
Kook en bak maten.

Ik hoop dat jullie met dit handige overzicht iets aankunnen, mij helpt het in ieder geval wel erg veel.

Veel bak en kook plezier.
handtekening-mugje1.2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.