Fijne informatieve plantaardige kookboeken van Lisa Steltenpool

Ik heb vandaag in het blog het over de boeken van Lisa Steltenpool.
Deze jonge twintiger is naast de trotse schrijfster van twee prachtige boeken ook diëtiste met een online praktijk waar zij mensen begeleid in gezonder eten, afvallen en leren betere/gezondere keuzes te maken.
Ik kwam Lisa tegen op het Veggie World event in februari waar zij een kookworkshop gaf en haar nieuwe boek Kickstart promoten.
Na de workshop sprak ik Lisa even en schepte vol trots op dat ik over haar eerste boek De Vegarevolutie al een blog had geschreven. Maar toen het mijn mond maar net uitwas schot er al door mijn hoofd : omg is dat wel zo? het plan was er wel maar heb ik daadwerkelijk dat ook gedaan? En wat bleek bij thuiskomst……geen blog over De Vegarevolutie te bekennen, ik kon wel door de grond zakken van schaamte…..
Niet veel later zag ik dat Lisa mijn Facebook pagina en blog ook had gevonden, ik heb haar gelijk plechtig belooft dat ik echt een heel mooi blog zal schrijven over haar boekjes, dus hier is hij.

Vandaag in het blog: De informatieve plantaardige kookboeken van Lisa Steltenpool.

WP_20160402_10_43_50_Pro
Om maar bij het begin te beginnen, wie is die Lisa Steltenpool? Zoals ik al zei is zij een diëtiste en voedingsdeskundige en dan wel een veganistische, iets wat toch best wel uniek is in de diëtiste wereld. Zij is net afgestudeerd en is dit jaar ook een eigen praktijk begonnen om mensen
online te begeleiden.
Zij vertelde dat zij vooral vegans/ veganisten begeleid in deze levensstijl. Dat zij nu net eigenlijk is afgestudeerd betekend dus dat deze jonge meid tijdens haar studie dus haar eerste boek De Vegarevolutie heeft geschreven, een hele mooie prestatie dus.
Ik ben natuurlijk de trotse eigenaar van beide boeken en gebruik graag de recepten om heerlijke gerechten te maken.
Laat ik jullie nu maar eens wat vertellen over deze twee fijne boeken.

Boek vegarevolutieIn het boek De Vegarevolutie legt zij uit welke plantaardige keuzes je kan maken om gezonder te leven, te eten en dat het veel beter is voor dier en milieu dan het nuttigen van dierlijke producten. Haar manier van schrijven is in gewone mensen taal, geen dure woorden waar je een woordenboek bij moet pakken.
Ook legt zij er niet als een zure veganist het er dik bovenop dat plantaardig eten en leven beter voor iedereen is. Wat zij wil bereiken met dit boek is mensen wakker te maken en laten zien dat je die dierlijke producten helemaal niet nodig hebt. Het boek geeft veel informatie over hoe je plantaardig(er) kan eten zonder dat het te ingewikkeld wordt of dat je tekorten in voedingstoffen oploopt.
Want tekorten oplopen is iets waar mensen zich al heel gouw druk over maken als ze het woord veganist of vegan horen.
Maar naast al die fijne informatie staan er ook een hele hoop overheerlijke recepten in.
Zoals heerlijke ontbijtjes van pannenkoeken of granola ontbijttrifle. Lekkere lunch recepten van bijvoorbeeld een wrap (een echte aanrader deze, want wraps zijn zó lekker) of een lekkere
bagel met avocado-pepperawspread. Of wat dacht je van die burger die op de omslag staat, is dat geen juweeltje? die is echt lekker! Ik heb veel van de recepten al uitgeprobeerd en al vele variaties erop gemaakt, want dat is met plantaardig koken zo makkelijk, alle smaken kunnen heel goed samen.

2530-de-vegarevolutie-lisa-steltenpool
Voor mensen die wat meer willen weten over plantaardig eten en hoe je nou moet koken zonder de dierlijke producten is dit boek een echte aanrader.

Boek kickstartHet tweede boek van Lisa is het boek Kickstart, deze nog vers van de pers want vanaf februari dit jaar is deze pas te koop. In dit boek heeft Lisa het over hoe jij je levensstijl kan veranderen, gezond kan afvallen en verteld vooral NIET te diëten want zij is net als ik van mening dat diëten op langer termijn niet werken.
In Kickstart helpt zij de lezers op weg om echt af te vallen zonder dat je honger hoeft te lijden.
Zij geeft informatie welke keuzen je kan maken om gezonder en energieker te worden en als bonus val je ook nog af. Zo staan er handige checklijstjes in over bijvoorbeeld wat je beter niet in huis moet halen of wat je echt nodig hebt in je keuken.
Ook staat er voor mensen die het moeilijk vinden om maaltijden te plannen een weekmenu in met recepten die in het boek staan.
Maar dit boek is natuurlijk niet alleen bedoelt voor mensen die willen afvallen, maar ook voor iedereen die gezondere keuzes willen maken. Want dat is in deze maatschappij best lastig, je hebt het druk of vind koken maar een hele opdracht, dit boek helpt je zeker om een goede kickstart te maken om gezonder te worden.
Er staan gewoon ontzettend veel handige weetjes en tips in die iedereen goed kan gebruiken.WP_20160402_10_43_19_Pro (2)
Net als in De Vegarevolutie staat er ontzettend veel lekkere recepten in dit boek, die allemaal met plantaardige ingrediënten zijn en in de gewone supermarkt te kopen zijn.
De recepten zijn onderverdeelt in de eetmomenten van de dag met veel foto’s waar je van gaat watertanden.
Ik heb ondertussen al een aantal recepten geprobeerd zoals een pita met witte bonen & rucolahummus, of een havermout-carrot cake. Die laatste is havermout met geraspte wortel er doorheen, daar was ik uit mijzelf echt niet op gekomen om die twee te combineren, en het smaakte echt erg lekker.
Wat ik zelf erg fijn vind is dat er lekker veel soepjes in dit boek staan, ik hou erg van soepjes maken omdat deze niet alleen makkelijk zijn om te maken maar ook lekker voedzaam zijn. Omdat ik een grote pan altijd maak heb ik in de diepvries gelijk een voorraadje soepjes liggen voor als ik geen zin heb om te koken.
En ben jij een echte toetjeslover of zoetekauw, dan staan ook in dit boek lekkere nagerechten en gezonde tussendoortjes.

Beide boeken zijn fijne boeken om te hebben, om uit te koken en informatie uit te halen.
Ze zijn allebei gewoon te koop bij de meeste boekhandels en kosten €19,95 per stuk.
Wil jij meer weten over Lisa, haar praktijk of haar twee boeken dan kan je haar vinden op een  website die net als als haar boeken overzichtelijk is ingedeeld en er ontzettend mooi uitziet

Hier laat ik het bij voor vandaag, tot het volgende blog.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.