Film COWSPIRACY

Van de week heb ik de film COWSPIRACY gekeken en deze film was zelfs voor mij nog een hele eye opener.
Deze film is al een tijdje uit en is afgelopen week ook eindelijk aan Netfilx toegevoegd.
Vandaag wil ik jullie in het kort vertellen waarom je deze film echt moet kijken als je met het
milieu begaand bent.

cowspiracy_poster

In de film onderzoeken Kip Andersen en Keegan Kuhn de impact van de veehouderij die deze heeft op het milieu en hoe Amerikaanse en internationale milieuorganisaties met deze
informatie omgaan. Met mooie animaties en statistieken proberen ze ons dit duidelijk te maken.
Deze film is namelijk ik Amerika waar hij gemaakt is nogal omstreden en heeft daar een hele hoop stof doen op laten waaien.
De onderzoekers loopen tegen een hele hoop gesloten deuren aan van de grote jongens zoals Greenpeace, Sierra Club en Sea Shepherd Conservation Society. Deze willen niet of nauwelijks deze verslaggevers te woord staan. Politiek, angst, geld en macht zijn hier vooral de oorzaak van.
Kleinere organisaties openen wel voor hen de deuren en vertellen hen dan ook zonder de
feiten te verbloemen hoe ernstig de situatie is. Ook komen oude bestuursleden, onderzoekers, wetenschappers en boeren aan het woord.

cowspiracy-landscape

De film gaat in feite over wat de veeteelt, visvangst en ontbossing doen met onze planeet.
Dat erop grote schaal in het wild levende dieren zoals wilde paarden, wolven, beren en
olifanten worden gedood. Hoe oer bossen en de Amazone op hele grote schaal worden ontbost om plek te maken voor landbouw en veegrond.

Ze laten bevoordeeld zien dat op de websites van de grote jongens zoals Greenpeace niets wordt niets gezegd over welke impact onze drang naar vlees eten doet met de planeet. Wel wordt er gesproken over dat het verbouwen van palmolie zorgt voor veel boomkap in de
Amazone of dat als je eerlijke vis koopt dit goed is voor de visstand in onze oceanen.

Ik vond de film ontzettend interessant en ook best schokkend om te zien. Niet schokkend in
enge beelden van dieren die gedood worden maar meer van hoe mensen die bij grote milieu organisaties werken en zicht in feite in zetten voor de aarde niets maar dan ook niets willen zeggen over hoe de bio-industrie ervoor zorgt dat veel te veel koolstof dioxide in de lucht zit, voor vervuiling zorgt en de aarde uitput.
Het praten over dat onderwerp is levensgevaarlijk blijkt wel uit de film, mensen die zich actief in zetten voor het behoud van onze aarde worden als natuur activisten bestempeld en worden bedreigt, processen tegen aangespannen en vermoord.
Ik vond het beeld van onze gevlekte Hollandse koeien op droge dorre vlaktes iets heel
buitenaards hebben. Er zijn verder eigenlijk geen beelden van dieren die geslacht worden.
Aan het einde ( 20 min voor eind) zie je als je durft te kijken en niet zoals ik de handen voor de ogen doet hoe twee eenden met een hakmes het hoofd wordt afgehakt, ik hoef dat soort
beelden echt niet te zien.

Conclusie voor mij na het kijken van deze film is zolang de grote jongens hun kop in het zand blijven steken er geen goede uitkomst kan zijn, blijkbaar is geld en macht belangrijker dan een gezonde planeet en iedereen en alles die daar op leeft een toekomst heeft. Het klink mischien nogal zwart maar als je de statistieken die benoemd worden in de film kan geloven, het heel fout af kan lopen als wij onze voedingspatroon niet veranderen. Wij eten te veel vlees, vis, melk en ei. De vraag wordt steeds groter maar er is te weinig ruimte om aan deze groeiende vraag te voldoen.
Ik hoop dat na het kijken van deze film meer mensen zullen wakker worden en gaan nadenken wat hun eigen eetgedrag en wat dat doet met de planeet. Ik ben begonnen met plantaardig eten vanwege mijn eigen gezondheid maar eigenlijk is de gezondheid van onze planeet en dat deze nog bewoonbaar blijft voor de komende generaties veel en veel belangrijker.

De film is via Netflix te bekijken en via de website van cowspiracy kan je voor een klein bedrag het film downloaden. Heb je geen Netflix? mischien ken je iemand die deze wel heeft, ga deze film echt kijken.

one vagan meal

Hier laat ik het voor vandaag bij.
handtekening-mugje1.2

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.