Groen wassen met Seepje

Al een geruime tijd was ik heel erg nieuwsgierig naar het product Seepje.
Seepje is namelijk een wasmiddel product en geheel van natuurlijke bron. Want Seepje is niet gemaakt van zeeppoeder maar van schillen van een vrucht.  Groener wassen kan dus bijna niet want zijn de schillen na 3x gebruiken hun waskracht kwijt dan kunnen ze zo in de groene
container.
Ik was dan ook ontzettend benieuwd of met die schillen mijn was wel schoon zou worden want op die manier je was doen is natuurlijk heel anders dan met die vertrouwde waspoedertjes.
Dus toen Seepje op Facebook een actie had “Wassen voor Nepal” heb ik gelijk mijn Seepje
besteld.

Seepje-voorkant
Het duurde even voor ik mijn schillen binnen had omdat de vraag groter was dan het aanbod. Seepje maakt namelijk gebruik van een sociale werkplaats waar het product verpakt en
verzonden wordt en hier is structuur en regelmaat erg belangrijk. Deze mensen kunnen
natuurlijk niet ineens meer gaan inpakken dan dat ze gewent zijn dus ik moest even geduld hebben.

Wie zijn Seepje.
Seepje is en bedenksel van Jasper en Melvin, twee jonge Haagse ondernemende studenten.
Tijdens het kijken van een documentaire die over het dagelijkse leven van Nepalese vrouwen ging en deze de was zag doen met schillen kregen deze jonge mannen denk een soort Eureka momentje. Ze zijn zich verder gaan verdiepen en Seepje was geboren. Ze werken nu samen met plaatselijke Nepalese boeren om Seepje aan de man te brengen.
Die schillen zijn trouwens van de Sapindus mukorosse vrucht en die komen van de
Sapindusbomen, deze groeien in en om de Himalaya. Als ze gedroogd zijn kan je ze als wasmiddel gebruiken.
Jasper en Melvin een leuk filmpje gemaakt over hun nieuwe product vloeibaar
Seepje en je ziet ze zelfs in hun onderbroek lopen, of dat een verkooptruck is? beoordeel dat maar zelf. Youtube filmpje van Seepje

Jullie begrijpen natuurlijk wel dat mijn interesse ook gewekt was (niet vanwege mannen in onderbroeken hoor!), want als op deze manier mijn was schoon wordt zonder schade toe te brengen op het milieu zal ik niets anders meer willen.
Ik hou wel van groene dingen en ik weet ook dat gewoon wasmiddel niet zo goed is voor de diertjes en organismen die in het water leven. Ik was zelf al overgestapt op een ecologisch wasmiddel maar Seepje zou dan nog beter moeten zijn toch.

seepje

De was doen.
Toen mijn Seepje eindelijk binnen was heb ik dan ook gelijk mijn vuile was bij elkaar geraapt om mee te gaan testen.
Volgens de gebruiksaanwijzing had ik 4 schillen nodig en paar druppeltjes geurende olie die in de verpakking bijgeleverd zat. Het geurtje die ik had gekozen leek mij wel lekker want wie houd nou niet van zomervakantie geur. De schillen zelf roken wat vaag, aards als ik het een naampje moet geven.
seepje-voor-en-na

Nadat ik mijn machine had volgepropt en in het bijgeleverde zakje netjes 4 schilletjes had
gestopt, deze bij de kleding erin en in het zeepbakje 10 druppels vakantiegeur had gedaan was het afwachten.
Toen de was klaar was en ik de machine openmaakte kwam een heerlijke geur mij tegemoet, de schone was geurde gelijk al lekker fris. Bij het ophangen merkte ik al dat zelfs de vieze zweetvlekken van onder shirts veel lichter eruitzagen dan die van de gewone was. De was voelde ook lekker zacht aan dus ze hebben ook een wasverzachter werking.
Oude zweetvlekken haalt hij er niet in 1x uit maar maakt ze in mijn ogen wel veel beter schoon dan mijn andere wasmiddel. Het is kijken of oude vlekken na een aantal keer wassen weg zijn.
Ik ben in ieder geval wel verkocht en Seepje gaat zeker vaak gebruikt worden.
Wil je meer weten over Seepje dan kan je natuurlijk op hun Facebook site of website kijken.
www.seepje.nl

Ik zou zeggen probeer Seepje zelf ook eens, voor minder dan 10 euro kan je 30x je was doen met Seepje.
handtekening-mugje1.2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.