Groene Meisjes boek.

de groene miesjes boek 4

let niet op mijn wallen, ik ben namelijk echt snot maar dan ook snot verkouden!

De Groene Meisjes, twee jonge dames die al 4 jaar bloggen over lekker en duurzaam eten,
reizen, wonen en leven en waar ik zelf een grote fan van ben hebben een echt boek uitgebracht, wat een geweldige prestatie!
Ik volg het blog van deze pittige jonge meiden zelf al bijna 2 jaartjes en ik vind de manier van hoe zij schrijven echt super gaaf. Ik wil niet als een rare enge stalker overkomen hoor, maar ik bewonder deze dames ontzettend en zij inspireren mij in mijn eigen blog en in mijn nieuwe manier van leven ontzettend. Ik denk ook dat zij een van de redenen zijn dat ik zelf ben gaan bloggen over mijn eigen ontdekkingsreis.
Dus het is dan ook niet zo vreemd dat ik een blog schrijf over dit nieuwe boek van deze meiden.

Je kan wel zeggen dat ik een fan, een trouwe volger van deze twee meiden ben. Ik heb zelfs in een reactie op een blog van deze dames eens gezegd dat als ik later groot ben net zo’n goede blogger wil worden als zij, ja zo goed vind ik deze dames schrijven.
De schrijftaal die zij hanteren is namelijk lekker vrolijk, luchtig, speels en vooral niet te serieus en in het aantal volgers die zij ondertussen hebben verzameld zie je terug dat vele andere
lezers net zo denken als ik.  Zij leggen er niet dik boven op dat zij vegan zijn maar laten zien dat vegan eten en leven eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is als mensen denken.
Het is dan ook erg gaaf dat zij het hebben gepresteerd om een eigen boek uit te brengen, ik ben dan ook snel dit boek gaan bestellen toen ik hun aankondiging langs zag komen dat deze bij bol.com te bestellen was. Ik kon niet wachten om het boek in eigen handen te hebben.

de groene miesjes boek 3

Zoals ik al verwachte spat de vrolijkheid van het boek af. Het boek is heel erg kleurrijk, staat vol met prachtige foto’s en mooie quotes.
Zoals de meiden zelf al zeggen in het voorwoord kunnen lezers dit boek gebruiken als een soort handboek of leidraad. Ze willen laten zien dat lezers op een makkelijke en betaalbare
manier stap voor stap meer groen kunnen maken. Zo noemen zij hun manier van leven groen, niet vegan, niet plantaardig maar groen. Ik zelf vind dit een hele mooie benaming van diervrij leven.
In het boek stippen zij vele aspecten aan die zij leuk vinden en graag met de lezers willen delen. In de 4 hoofdstukken Groen eten, Groen leven, Groen reizen en Groen denken vertellen zij over hoe zij hun vegan levensstijl aanpakken en geven hierbij een hele hoop handige tips die lezers makkelijk zelf kunnen toepassen.

Als ik het blog van Merel en Jamie (zo heten de Groene Meisjes) lees dat zijn er een hele hoop lezers helemaal niet vegan of eten niet plantaardig maar ik denk dat de manier van schrijven en hoe de meiden van alles ontdekken en met de lezers delen erg veel anderen inspireren en zien dat met kleine stapjes je leven groener te maken niet zo ingewikkeld is.
Dit boek doet dat ook, Merel en Jamie laten zien dat met kleine aanpassingen, stapje voor stapje en niet alles tegelijk een meer groener leven helemaal niet moeilijk en saai hoeft te zijn.
Aandacht voor het milieu, de dieren en de medemens is niet langer voor hippies zeggen ze zelf maar GO Green! Ga Groen!

de groene miesjes boek 2

Voor mensen zoals ik die zelf ook al een tijdje op een eigen weg bezig zijn het leven groener te maken is dit boek ook erg leuk om te lezen, ik heb er ook zelf leuke tips nog uit kunnen halen. De Groene Meiden hebben mij zelfs door hun blogs geïnspireerd om kleding en snuisterijen bij kringloopwinkels te kopen want zoals zij al zeggen hangt en staat daar best vaak ook erg leuk en goed spul tussen. Vroeger was ik daar alleen te vinden omdat mijn moeder daar perse steeds heen wou maar tegenwoordig kijk ik met hele andere ogen naar kringloopwinkels.
Ze geven in dit boek tips over het vinden van goede kleding, schoenen en verzorgingsproducten, allemaal mens, dier en milieu vriendelijk.
En in dit boek staan natuurlijk een hele hoop nieuwe recepten, zoals dat erg lekker uitziende taartje van de omslag, die ik zeker eens moet gaan maken.

de groene miesjes boek 1

Ik zelf maar dat heb je uit mijn woorden vast wel kunnen opmaken met zeer te spreken over dit leuke boek en raad jullie dan ook aan om als je niets met boeken hebt wel eens een kijkje te
nemen op het blog van deze meiden, degroenemiesjes.nl.

Het boek kan je gewoon via de normale weg bestellen bij je boekhandel of net zoals ik bij bol.com, hij kost €20,00. Ze hebben al eerder een e-boek geschreven over groene ontbijtjes als ik mij goed herinner. Deze kan je via hun eigen blog bestellen voor €5,00.
Het is ook een erg leuk boek om aan iemand cadeau te doen die bezig is met een groene manier van leven.

Ik heb zelf vooral dit boek gekocht vanwege dat ik zo’n fangirl ben, dat ik het zo’n geweldige prestatie vind.  Ik volg het blog natuurlijk al en pik daar al een hele hoop goede dingen uit op.
Ik vind het een leuke aanvulling op mijn plantaardige levensstijl boeken.

Hier laat ik het voor vandaag bij.
handtekening-mugje1.2

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.