Hallo 2017, leuk dat jij er bent.

De maand januari is alweer door de helft en er staat een prachtig nieuw jaar klaar, met nieuwe kansen en nieuwe dingen om te ontdekken.
Zo’n nieuw jaar heeft altijd wel wat vind ik zelf, het voelt ook echt als nieuw. Als een soort reset knop die ingedrukt wordt. Ik heb wel zin in een nieuw jaar, 2017 gaat vast fantastisch worden!

In het blog 2016, mijn jaar van groei en leren loslaten die ik in december schreef vertelde ik dat 2016 voor mij een echte ontdekkingstocht was in mijn eigen innerlijke krochten. Het emotionele aspect van veganisme heeft mij in 2016 behoorlijk bezig gehouden, wat was dat een ontdekkingstocht. Ik kwam tot een aantal inzichten over mijzelf, mijn kijk op de wereld, de mensheid en wat ik wil met mijn blog.
In 2017 wil ik met mijn inzichten iets gaan doen, ik wil groeien, genieten en leuke blogs schrijven.
Vandaag schrijf ik hier kort een blog over, wat mijn wensen voor 2017 zijn. Lees je mee?


Ik heb goed nagedacht wat ik wil met dit leuke blog waar maandelijks toch door ruim 1000  mensen naar gekeken wordt. In 2016 zijn er zelfs 13 duizend mensen op mijn blog wezen kijken! Dat vindt ik echt geweldig gaaf! en ook best wel stoer. Ik dacht eigenlijk dat alleen mijn moeder, zus en een handje vol (on)bekenden mijn blogjes lezen maar dat is dus echt niet zo.
Voor 2017 heb ik plannen en wensen, zoals ik al in mijn 2016 jaar overzicht aanstipte wil ik ook meer serieuze onderwerpen gaan bespreken. Niet op een strenge, betuttelende manier of als een activist die mensen wijst op wat er allemaal in mijn ogen goed of fout is…nee onderwerpen op een onderzoekende manier benaderen. Ik wil mensen aan het denken zetten over dingen die wij bijvoorbeeld als normaal en gewoon zien, als iets vaags en dat gebeurt alleen ver weg of gewoon waar wij geen idee van hebben dat iets zo is of gaat.
Dat lijkt mij wel wat, ik heb ondertussen zoveel geleerd, gezien en ontdekt dat ik dit gewoon ook moet delen met jullie. Ik vind dit best spannend om te doen omdat sommige onderwerpen zoals bijvoorbeeld wat er echt gebeurt in de vlees industrie dingen zijn die je mischien liever niet wil weten. Maar ook dit wil ik bespreekbaar en vooral zichtbaar maken naast wat luchtigere onderwerpen.
Ik heb er in ieder geval zin in, om lekker te blijven bloggen, wat ik ondertussen alweer bijna twee jaartjes doe.

Ik heb natuurlijk ook persoonlijke wensen, zoals mentaal groeien, sterker worden. Ik wil leren om dichter bij mijzelf te blijven en vooral positief naar de wereld en de mensen wil leren kijken. Ik wil mondiger worden, niet bang zijn voor discussies en gesprekken over verschillende meningen en kijk om dingen. En dat loslaten van dingen, daar wil ik ook verder in groeien.

Ik heb ook als wens om dit jaar met een aantal hardloop evenementen mee te doen, kleine afstanden van rond de 5 km. Ik merk dat ik een uitdaging toch wel nodig heb als een stok achter de deur. Ik mag hardlopen dan wel leuk vinden maar ik ben vooral een mooi weer loper merk ik. Die hardloopschoenen van mij zijn de afgelopen 2 maanden maar weinig buiten geweest.

Ook ik wil dit jaar echte vegan wandelschoenen. Ik wandel best veel en doe dit nu op sneakers of mijn sportschoenen, maar echte wandelschoenen kopen is toch wel een grote wens van mij. Goed voor mijn enkels en geven mijn voet wat meer stevigheid. Ook in de winter met gladde paden hoef ik dan niet meer zo snel bang te zijn dat ik onderuit kan gaan.
In Amsterdam zit Vega Life, een winkel waar je bijna alles op vegan gebied wel kan vinden. Daar verkopen ze ook vegan wandelschoenen en deze kosten eigenlijk net zo veel als de schoenen van dierenhuid. Dus ik ga een leuk dagje Amsterdam plannen, om schoenen te kopen en heel veel andere leuke winkeltjes, mooie plekjes en eetplekjes te ontdekken want Amsterdam schijnt voor vegan’s een echte hotspot heb ik begrepen.

De illustraties die bij dit blog zitten zijn trouwens van een art journal pagina die ik gemaakt heb. Ik volg zins november vorig jaar hierin een leuke workshop bij Dini Kiers in Meppel.
Ik vindt tekenen, illustreren echt heerlijk om te doen. Met tekenen kom ik helemaal tot mijzelf en leer ik anders te kijken. Lekker kunstzinnig bezig zijn is voor mij ook zeer geschikt omdat ik leer los te laten, want een kunstwerk is nooit perfect. Wat ik in mijn hoofd heb over hoe het moet worden is vaak niet het eind resultaat. Weetje in een ander blog zal ik hier wat meer over vertellen en wat meer kunstwerkjes laten zien.

Voor vandaag wil ik het hier bij laten, tot het volgende blog.

 

Een gedachte over “Hallo 2017, leuk dat jij er bent.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.