Het rennende mugje update #2

het-rennende-mugje-2Het is al een tijdje geleden dat ik jullie in mijn 1e update vertelde over hoe het gaat met mijn hardlooptraining.
Het is zelfs al een tijdje geleden dat ik een nieuwe blogpost maakte, dat was zeker niet geplant maar zoals ze wel eens zeggen “life gets in the way of things”. Nou dat was bij mij ook het geval, voor het grootste gedeelte dan, maar ik zal het even uitleggen.
De afgelopen weken zijn niet zo leuk geweest voor mij, het ergste was wel dat ik een blesure op liep en toen deze veel minder was kreeg gelijk erachteraan een zomer griep.

Nu ik weer een beetje hersteld ben zijn we alweer 4 weken verder.
Fut om te bloggen, te sporten en andere leuke dingen die had ik niet dus dat schoot er allemaal bij in.
Vandaag in het blog wil ik jullie dan ook vertellen wat er de afgelopen 4 weken allemaal gebeurt is om jullie een beetje up-te-daten en of het mugje nog wel rent.

Tijdens mijn hardloop training (en ik zat echt in de één na laatste week) kreeg ik ineens pijn in mijn rechter hiel en gelijk schoot er door mijn hoofd ooh nee he! heb ik dat weer! Een blesure kan ik nu echt niet gebruiken.
Toen ik strompelend thuis kwam ben ik op internet gaan zoeken naar de pijnklacht en ja hoor overbelasting of nog erger een hielspoor!
Ik heb eerst de pijn maar aangekeken (ik ga niet zo snel voor elk pijntje gelijk naar mijn huisarts) en als de klachten niet minder werden zou ik professionele hulp inschakelen.
Trainen en wandelen kon ik wel even vergeten….om herstel te bevorderen heb ik paar voet en been oefeningen opgezocht en dat hielp erg goed. Ik had mijn hiel dus overbelast door te hard en te snel iets te willen bereiken. Ik was gelukkig niet te eigenwijs om de pijn naast me neer te leggen en door te gaan met trainen. Ik wist dat ik goed naar mijn lichaam moest luisteren en ik heb daarom ook 2 weken niet getraind om mijn hiel tijd te geven om te herstellen.
Na die twee weken wou ik het hardlopen weer rustig oppakken en kijken hoe het zou gaan voordat ik een beslissing zou nemen over wat ik verder zou gaan doen.

sick as a dogMaar toen kreeg ik de griep, ja midden in de zomer, heb ik dat weer! Ik liep nog wel zo op te scheppen dat ik de winter griep over had geslagen door mijn gezonde eetpatroon, je kan wel zeggen boontje komt om zijn loontje.
Daar lag ik dan, de hele week zielig op bed met een hoofd vol snot die bij elke beweging begon te dreunen alsof ik naast een
luidspreker met harde house muziek lag.
Ik at weinig, dronk veel thee, keek heel veel Netflix om de verveling de baas te blijven en probeerde weer beter te worden.
Toen ik weer op de been was was mijn conditie ver te zoeken, heel erg ver en had ook echt
nergens zin in. Maar ik had ondertussen wel in de gaten dat die Cityrun nu wel erg dicht bij kwam en ik al ondertussen 4 weken op de bank had gezeten in plaats van getraind.

Na contact te hebben gehad met mijn trainer heb ik een beslissing genomen, ik ga niet mee doen met de Cityrun van september. Ik baal wel ontzettend en vind het heel erg jammer want ik keek er zo naar uit.
Maar de blesure en de griep hebben gewoon een te grote aanslag gedaan om mijn conditie dat het absoluut niet verstandig is om aan zo iets mee te doen.
Zo’n teleurstelling van een blesure oplopen, niet kunnen trainen, daarna griep krijgen en
uiteindelijk beslissen om niet mee te doen met de Cityrun hakt er bij mij qua motivatie
behoorlijk bij in. Ik kreeg dus een klein dipje en bloggen staat dat niet hoog op mijn lijstje op te doen.

changeplannotgoalHet gaat gelukkig nu weer een stuk beter met mij, ik voel dat ik weer meer energie heb om weer wat te gaan doen en het dipje is verleden tijd. Ik wandel weer naar mijn werk en ik ben van plan (als het weer het toelaat) het hardlopen
deze week weer rustig op te pakken.
Het rennende mugje is echt nog niet klaar met rennen, maar gaat nu op een langzamer tempo het trainen weer oppakken.
Nu de tijdsdruk weg is kan ik het met mijn training rustiger aan doen en de hardloop minuten langzaam weer
opbouwen. Mijn doel is nog steeds 5 km achter elkaar
kunnen hardlopen en daar ga ik voor. Ik heb veel plezier en haal veel voldoening uit het hardlopen dus ik geef zeker niet op.

Nieuwe blog ideeën zitten weer in mijn hoofd en ben weer van plan om twee blogjes per week te schrijven omdat het toch zo leuk is om te doen. Ik heb weer een aantal  leuke recepten en lekkere producten gevonden die ik uit wil proberen en met jullie wil delen dus die komen
binnenkort allemaal weer aan bod.

Tot het volgende blog.
handtekening-mugje1.2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.