Hoe Puck&Bella in mijn leven kwamen

Mooiedag lieve lezers,

Vandaag wil ik jullie vertellen over hoe ik mijn twee boeven, mijn furbaby’s Puck en Bella heb ontmoet. De twee schatjes die het leven zo veel meer kleur geven.
Lezen jullie mee.

Ik heb mijn hele leven lang mijn leven gedeeld met katten, ik adem katten. Ik ben zo iemand die als die een kat ziet op straat en als deze het goed vindt even een knuffel of aai moet geven.

Ik ben een echt kattenvrouwtje, vanaf geboorte waren er al katten in mijn leven. Bij mij in de wieg lag een schone dame (waar ik de naam niet meer van weet) en toen ik op groeide hadden wij twee knappe heren in een mooi zwart/wit pak grote vriend Jonas en Doris. En toen ik met Erik ging samen wonen verhuisden Berry, (een kat eigenlijk van een buurvrouw was) met mij mee omdat wij onafscheidelijk waren, niet veel later kwam lieve verlegen baby Dot erbij.
Maar toen Dot met een prachtig behaalde leeftijd van 17 jaar als laatste over de regenboog brug ging begin 2018 was ineens mijn katten nest helemaal leeg, ik vond dat echt verschrikkelijk. Ik voelde mij leeg, alsof er een stukje in mijn hart miste, ik miste een kat.

Ik had mij echt voor genomen om niet gelijk nieuwe katten een huis te geven. Mijn plan was om eerst even kat vrij te zijn en t.z.t twee lieverds in huis te nemen uit het asiel. Asiel was een must, er zijn zo veel geweldige katten in het asiel die een huisje zoeken. Leeftijd maakte niet zo veel uit, wat jonger grut zou leuk zijn, na bejaarde katten maar hoefde niet.

Dus wat ging ik doen…juist op ikzoekbaas.nl de adoptie site van de dierenbescherming kijken naar katten, gewoon alleen kijken hoor…echt waar!. En ja, dan begint het snel te
kriebelen, zo veel schatjes die graag een huisje willen. En daar zag ik Bella staan en ik was opslag verlieft! een prachtige oranje jongedame, die zie je niet zo vaak. Met een uitdagende open blik van: jij bent mijn mens, breng mij thuis. (ja door het scherm heen liep zij mij toen al te commanderen)
Maar ze stond er alleen op aangeboden en wij wilden toch echt graag twee katten die elkaar echt lief vinden en niet alleen elkaar tolereren zoals onze Berry en Dot dat deden. Teleurgesteld keek ik verder, maar geen enkele kat was zoals Bella en ik kon haar dus niet vergeten.

Ik weet het nog als de dag van gister, ik keek weer eens naar Bella en speelde met de gedachten om het asiel te vragen of ze een vriendje voor haar hadden en OMG daar was ineens knappe 8 mnd oude Puck!! Puck die toen nog Mirr heten werd samen met Bella aangeboden. Dit is gewoon ment to be!
Ik zat beneden en ik vloog naar boven en stond naast Erik te dansen als een kind van 10 die een pony krijgt voor haar verjaardag of ik mocht reageren op deze twee. Erik, die mij nogal verbaast aanstaarde, had mij nog nooit zo zien gedragen kon gewoon geen nee zeggen natuurlijk.

Als een idioot heb ik eerst een mail geschreven naar het asiel dat ik/wij de perfecte baasjes waren voor Bella en Mirr. Twee minuten later ook maar een officieel aanvraag formulier, door mijn enthousiasme had ik deze over het hoofd gezien, beter “save then sorry” dacht ik zo. En dan komt het wachten, het verschrikkelijke wachten of ik Überhaup wel gebeld ga worden.

Het was zaterdag dat ik de mail stuurde dus eerst het weekend afwachten dan maar, verschrikkelijk… Het werd maandag en dinsdag ..chips nog geen telefoontje…ik ben het niet geworden, iemand anders wordt vast de gelukkige..bah bah bah.

Maar dan, ik sta voor de boekwinkel met de fiets in de hand, mijn telefoon gaat! Als een gek pak ik mijn mobile en neem op: met xx van het dierenasiel Zuidwolde, ik bel jou vanwege je mailtje. De wereld om mij heen stond stil, ik was gekozen, ik mocht de verzorger worden Bella en Mirr. Ik was zo blij, alsof ik de loterij had gewonnen! ik stond net niet te huilen van blijdschap, zo middden op straat, aan de telefoon.

Na een leuk gesprek spraken we af dat ik donderdag kwam kijken. Vol spanning en vol verwachting op weg naar Zuidwolde, net boven Groningen met mijn moeder op sleeptouw. Altijd fijn als er iemand mee is die je waterval aan woorden over katten niet erg vind om aan te horen.

In het asiel werd ik lief ontvangen en al snel meegenomen naar een speciale kamer waar op dat moment Mirr woonden, die toen in mijn hoofd al Puck heten.
Puck was net helemaal hersteld en een ernstige kaakbreuk waarmee hij gevonden was. Hij kwam mij enthousiast begroeten en wat was hij leuk! Hij kroop gelijk op schoot voor een knuffel en wou al snel graag spelen, want spelen is zijn passie des leven, de hele kamer lag vol speelgoed.
Even later werd Bella binnengebracht, welke nog pinnen in haar gebroken pootje had dus deze zat nog in een bench in een anderen kamer.

En dan hebben ze katten geen tijd meer voor jou, Puck wou erg graag met zijn Bella spelen, welke dat nog allemaal te druk vond, Bella was toen al een dame en ontweek handig Pucks wilde speelplannen.
De lieve dame van het asiel vertelde mij dat Puck en Bella elkaar hebben leren kennen in de bench, waar ze allebei als gewonde katten in gezet waren om te herstellen. En ze vonden elkaar gelijk super leuk en al snel waren ze onafscheidelijk. Dus daarom werden ze als koppeltje aangeboden, al waren ze wel wat bang dat Puck mischien iets te druk zou zijn voor Bella.

Puck en Bella, ja die mochten bij ons komen wonen, daar was geen twijfel over. We spraken af dat wij Puck zaterdag op zouden halen en een week later, wanneer de pennen uit de poot van Bella waren en ze gesteriliseerd was mocht Bella ook opgehaald worden.
Toen wij die zaterdag 10 maart Puck gingen ophalen was het de 1e ontmoeting tussen Erik en de nieuwe katten en dat zat wel snor, Erik vond ze ook erg leuk. Tijdens het afhandelen van de officiële adoptie papieren hoorde wij dat er een hele dikke stapel aanvragen was geweest maar wij waren gekozen vanwege mijn enthousiasme en onze ideale woon situatie.

Ik zie al weer wat er gebeurt, het blog wordt weer eens te lang. Het is zo leuk om over ze te vertellen, ik kan wel uren blijven praten over onze schatjes. Weet je wat, ik ga in een ander blog wel verder, dan vertel ik meer over Puck en Bella.

Vindt jij het leuk om meer te zien van Puck en Bella, dan kan je ze op Instagram volgen, ja ze hebben een eigen account en hebben meer volgers als mijn groene mugje pagina hahahaha. Daar deel ik bijna elke dag hun belevenissen en kattenkwaad, vooral over kattenkwaad.

Heel snel volgt een blog waarin ik jullie voorstel aan Puck&Bella.

Tot snel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.