Mijn tweede plant-AARDIGE jubileum.

6tag_240616-124608Hiep hiep hoera! ik eet alweer twee jaar plantaardig, echt super gaaf!

Mijn plantaardige jubileum of hoe ze het in de vegan wereld ook wel noemen, mijn veganniversary is voor mij persoonlijk best belangrijk. Het markeert de dag dat ik bewust ervoor koos om goed voor mijzelf te gaan zorgen door anders te gaan eten.
Ik heb dit dan ook gevierd door te trakteren op een overheerlijke Dutch Weedburger. Deze is echt superlekker en helemaal plantaardig. Ik at hem voor het eerst op de VeggieWorld beurs in maart en tot grote blijdschap staat hij in Meppel op de kaart bij Herberg t’Plein. Dus ik vond dat wel een erg lekker verwen momentje om mijn jubileum mee te vieren.

In het blog van vandaag vertel ik jullie meer over mijn tweede plant-AARDIGE jubileum.

2-jaar
De keuze om plantaardig te gaan leven is nog steeds de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.
Ik dacht in het begin, ik probeer het gewoon en ik zie wel of het bevalt en of ik het vol hou.
En kijk waar ik nu ben, twee jaar later en ik voel me echt super waardoor ik geen moment spijt heb gehad van deze beslissing.

Ik maakte in de eerste instantie deze keuze vanwege eigen lichamelijke (en geestelijke) klachten maar het groeide al heel snel uit naar een levensstijl die ook het gebruiken van andere dierlijke producten uitsloot.
Ik denk dat ik wel (en met trots) kan zeggen dat ik ondertussen een mentaal sterke veganist ben geworden. Dus ook de kleding, schoenen en andere producten zoals shampoo en tandpasta zijn nu vegan.

Mijn groei in het plantaardige eten en leven gaat gestaag door en ontdek steeds nieuwe dingen. Ik heb de eerste anderhalf jaar nog wel eens iets met melk en ei producten gebruikt en zelf in het begin vis gegeten, vooral om buiten de deur eten makkelijker te maken. Maar dat heb ik ondertussen ook kunnen uitsluiten. Ik voel mij daar soms nog best opgelaten over hoor… want ik wil niet “lastig” zijn als ik uit eten ben of bij andere eet. Dat levert soms wel lastige of gênante momenten op. Maar dat zit vooral in mijn hoofd denk ik maar, die dan ook vaak rood aanloopt. Ik mag toch hopen dat ik mij steeds minder opgelaten ga voelen als ik aan de serveerster vraag of ze de maaltijd ook vegan kunnen maken. Familie en vrienden respecteren mijn keuze maar vinden het natuurlijk soms nog wel eens lastig wat ze mij kunnen voorschotelen. Gelukkig komen wij er altijd wel uit.

Mijn eten is naast diervrij ook vanaf het begin van 2016 olievrij geworden, in een ander blog Olievrij eten vertelde ik hier meer over. Ik merk ondertussen dat mijn lichaam zeer positief op reageert op dat olievrij eten. En dan vooral in mijn darmen, deze zijn nog beter gaan werken.
Ik dacht dat 1x per dag naar de wc gaan al fantastische was maar nu ik olievrij eet zijn mijn darmen nog efficiënter gaan werken en ga ik 2 of zelfs 3x op een dag naar de wc wat blijkbaar normaal en gezond is. Super fijn dus, ook al heb ik geen galblaas meer om mijn eten te helpen verteren, is door plantaardig te eten mijn spijsvertering weer normaal geworden.

cityrun
Omdat ik zo goed in mijn vel zit heb ik ook de energie om te sporten, ik wandel graag rond mijn woonplaats en heb ik het hardlopen na de winter spaarstand weer actief opgepakt. Ik kan nu ook met heel veel trots zeggen dat ik 5 km achter elkaar kan hardlopen zonder te stoppen.
Ooh wat ben ik trots op mijzelf! twee jaar geleden had ik echt niet gedacht dat ik een sporter zou worden en het nog leuk zou vinden. Ik ben echt er niet zo’n eentje die hard voorbij zoeft en andere van de sokken loopt. Nee ik ben er zo’n eentje die net niet voorbij kruipt en langs komt sjokken in een gestaag tempo en dat boeit mij echt niet, ik doe het tenminste! Die snelheid komt vast vanzelf, ik geniet en daar gaat het om.
Als stok achter de deur en om mijzelf iets te bewijzen heb ik mij ingeschreven om in september mee te doen met een echte hardloop wedstrijd. Ik ga meedoen met de Meppeler Cityrun. Ik ga 4 mijl, dat is ruim 6 km samen met een sloot andere mensen door Meppel rennen en ik heb er veel zin in. Als je komt kijken verwacht mij dan niet vooraan, daar rennen de snelle jongens en meiden die willen winnen. Ik denk dat ik een veilig plekje ergens in de achterhoede ga zoeken bij de andere slakken.
Hardlopen vind ik leuk om te doen, het kost minder tijd dan wandelen dus goed te combineren met werk. Ik heb natuurlijk ook nog dromen, zoals het aanschaffen van een racefiets. Volgend jaar wil ik deze denk aanschaffen, want fietsen vind ik ook erg leuk, maar met mijn stadsfiets kom ik niet zo ver. Het lijkt mij heerlijk om hele stukken door Nederland te toeren en zo te genieten van ons mooie landje. Maar omdat een racefiets met toebehoren wel gelijk een grote uitgaven is wacht ik daar nog even mee tot ik het geld er voor over heb.

Met al dat sporten en olievrij gezond eten zijn er ook aan de buitenkant van mijn lichaam natuurlijk veel positieve effecten te ontdekken, laten wij die niet vergeten. Door het hardlopen krijgen mijn benen steeds meer vorm en alles slankt mooi af zoals mijn armen en mijn buik.
Ik ontdek spieren en lijnen op mijn lichaam die eerst niet zichtbaar waren. Zulke ontdekkingen zijn echt erg gaaf en ik zie ze als kleine overwinningen en bewijs voor dat ik goed bezig ben.
Het is gewoon heerlijk dat ik met deze levensstijl kan genieten van lekker eten zonder mij zorgen te hoeven maken of ik er van aankom of ziek van word.

Zoals jullie wel kunnen lezen ben ik een gelukkig mens die geniet van het leven.
Hier laat ik het voor vandaag bij, tot het volgende blog.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.