Opladen op Curaçao

Mooiedag lieve lezers,

Vandaag een vakantieblog over onze vakantie op Curaçao, waar wij 2 mnd geleden onze 10 jarige huwelijk en 21 jaar samen zijn hebben gevierd. Ja zo lang zijn wij al samen, als 18 jarig meisje, heb ik Erik leren kennen bij mijn weekendbaan.
Wij hebben voor Curaçao gekozen omdat wij naar warms wouden en in winter moet je het dan rond de evenaar zoeken. Er zijn veel prachtige foto’s gemaakt, hebben fijne geniet momenten beleeft, wat aan cultuur en avontuur gedaan en wij hebben veel, heel veel kunnen bijtanken en kunnen opladen. Dat opladen, daar waren wij allebei erg aan toe, we waren allebei echt aan vakantie en rust toe. Lezen jullie mee.

Mooi uitzicht of niet, die bovenstaande foto? met dat uitzicht werden wij wakker en het vakantie gevoel zat er gelijk in. Ruisende palmbomen, leuk gekeurde huisjes en zwembaden met van die leuke bananenblad parasols en kwetterende vogeltjes. Na een lange vliegreis van 9 uur kom je in een lekker warm 28 graden Curaçao. Omdat wij in het donker aankomen, de zon is al onder rond 19.00 uur, zie je echt niets van het eiland, het is aarde donker en dan wakker worden met dit uitzicht, ooh wat een cadeautje.
Wij zaten op het prachtig aangelegde Kunuku Aqua Restort. Alles was perfect geregeld en tot in de puntjes verzorgt en het eten was ook erg goed geregeld. Want dat eten vond ik nog wat spannend. In het vliegtuig kreeg ik vegan maaltijden omdat ik dit van te voren had aangegeven bij het boeken maar voor het verblijf hadden we niets afgesproken omdat wij een all-in vakantie hadden geboekt. Maarjah ik dacht, de hele week groente, fruit of friet, daar ga ik niet dood aan maar ooh boy wat had ik een bof.

Er was echt heel veel keuze, ik beschikte over een zeer uitgebreid buffet. Kijk, er waren geen melk of vleesvervangers maar er was verder echt heel veel keuze in fruit, verse groentes, pasta, rijst, aardappels en ga zo maar door. Ik heb elke dag heerlijk gegeten, in de ochtend lekker ontbeten met brood met pindakaas en heel veel vers fruit. Voor lunch een goed gevulde salade met bonen, rijst, vele soorten groente en fruit. Avond eten was net zo iets als de lunch, de ene keer lag er rijst andere keer aardappels, of pasta. Als ondertussen doorgewinterde vegan word ik van zo’n buffet erg blij omdat ik zelf kan bepalen wat ik kan eten. Het buffet was natuurlijk ingedeeld voor niet vegans maar alles was heel mooi gescheiden, vlees lag niet naast groente. Ik heb deze vakantie dus echt super gezond en lekker gegeten. Het enige wat ik miste was mijn havermoutje, waar ik normaal de dag mee begin. Verder had ik ontbijtkoek en Nakd reepjes bij mij voor de trek of voor onderweg.

Onze vakantie was vooral om de rust te pakken, lekker bij te tanken en te ontladen van het drukke leven. Dus wij hebben veel bij het zwembad gelegen, lekker met een boek of met een vakantie art journal.
Van mijn ouders had ik namelijk een oud reisgidsje over de Nederlandse Antillen gekregen als grapje maar toen ik het jaartal van publicatie bekeek was dat 1997 het jaar dat Erik en ik begonnen met daten, hoe leuk is dat! Ik heb dat boekje gebruikt als art-journal, de pagina’s die niet over Curaçao gingen heb ik wit gemaakt met verf als ondergrond. Dat boekje vullen was zo leuk om te doen, met waterverf illustreren en leuke teksten erbij te schrijven met pen. Als perfectionist was het even wennen om het netjes werken los te laten maar al snel ontstonden de mooiste pagina’s in mijn boekje.

We hebben natuurlijk niet alleen maar aan en in het zwembad gelegen, wij hebben ook wel dingen ondernomen hoor. Zo zijn naar de hoofdstad van het eiland, Willemstad geweest waar wij over het beroemde botenbrugje hebben gelopen en de oude bont gekleurde huisjes hebben bekeken. Alles was goed geregeld, we werden met een pendelbusje gebracht en opgehaald, welke gratis te gebruiken was via het resort. Toen zagen wij ook eindelijk wat meer van het eiland. Het eiland is eigenlijk redelijk kaal, er zijn geen hoge bomen naast de geplante kokosbomen. Het is zo kaal vanwege de harde wind die altijd waait en voor nodige verkoeling zorgt. Maar in het regenseizoen wordt het eiland groen en kleurrijk. En wij hadden de bof dat wij aan het einde van deze periode op vakantie waren dus overal waren bloemen en groene struiken. Willemstad is verder net als de rest van het eiland heerlijk kleurrijk, met huisjes in alle kleuren van de regenboog, het is grappig om te zien hoe Nederlands het soms lijkt. Zoals de 1e onderstaande foto, een echt Hollands bruggetje maar dan in een Caribisch kleurtje geschilderd of die oer Hollandse huizen (de 3e foto) uit de 17e eeuw maar dan in vrolijke kleuren geschilderd, zo mag mijn hele woonwijk er wel uit zien.

Via de app Happycow, (een hele fijne app voor vegans trouwens) hebben wij een fijn lunchplekje gevonden waar ik ook kon eten en nog wel op een prachtige plek, op het strand, onder een parasol aan de blauwe zee. Het was een stukje lopen maar bij de Scuba Lodge hadden ze als een van de weinige ook vegan opties op het menu, vegan is nog wat onbekend hier. Voor mij stond er een lekkere wrap op de kaart en Erik had een mega club sandwich welke hij met moeite op kreeg.

Als andere activiteit zijn wij met een jeeptour mee geweest, om het eiland eens wat beter te bekijken en wat was dat gaaf, echt het hoogte punt van onze vakantie.


Met de jeep en gids/chauffeur/autocoureur Mike hebben wij veel mooie plekjes van Curaçao bekennen waar je met een klein huur autootje niet zou komen.

Zoals door het nationale park Kristoffel crossen. Dat was echt net alsof je in de achtbaan zat, met een stevig tempo over de stijlen nauwe weg, die kronkelend door het park liep.
De mooiste stop was de Seru Bientu, een van de wat hogere bergen van het eiland. Vanaf daar konden wij het hele eiland bewonderen en waar je letterlijk kon wegwaaien als je niet uitkeek. Ik kon daar wel uren blijven en genieten van het uitzicht maar helaas moesten we weer verder het park ging sluiten.
Verder hebben wij nog de zoutvlaktes met pelikanen en oude plantages bekeken waar we meer over de donkere geschiedenis van Curaçao hebben geleerd. Hoe wij als mensen met andere levende wezens om gaan verbaas ik mij nog dagelijks over, maar in de slavenhandelstijd….waren wij echt barbaren.

Halverwege de vakantie kreeg ik een appje met foto van mijn moeder die op mijn bengels Puck en Bella pasten en ik lag helemaal in een deuk. Ze schreef:

Zie je die twee katten zitten wachten, op die witte opa kast… en echt…zo teleurgesteld dat ik het maar was.

Ze waren niet blij met de oppas, mijn moeder was niet goed genoeg voor ze, ook al deed zij zo haar best. Pas de dag dat wij thuis kwamen kwam Bella op schoot zitten bij gebrek aan beter. Puck was helemaal geen fan van mijn moeder en bekeek haar kritisch op een afstandje als ze weer kwam. Je kan wel raden dat ze erg blij waren toen wij weer thuis kwamen. Ze moesten een hele week aan knuffels inhalen, ze hadden ons verschrikkelijk veel gemist.
Wij waren wel brak hoor, zo brak. De terugreis was in de nacht maar slapen in het vliegtuig dat ging niet, te veel herrie en je zit gewoon niet lekker. En dan kom je in Nederland aan, in de sneeuw en ooh wat is het koud. Ik was zo blij dat wij grote koffers mee hadden waar onze winterjassen in pasten en ik wou gelijk weer terug naar mijn ligbed in de zon.

Zoals jullie wel kunnen concluderen, onze vakantie was een groot succes en wij gaan zeker terug.
Maar dan wel langer, zelfde resort met een huur auto tot onze beschikking zodat wij meer van het eiland kunnen zien. Wij hebben veel niet kunnen doen en zien omdat onze vakantie daar te kort voor was.

Dit was het voor vandaag,

Tot het volgende blog.Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.