Pannenkoeken maken met maar 3 ingrediënten

WP_20160417_20_13_11_Pro
Wie houd er nou niet van pannenkoeken eten als ontbijt op een luie zaterdag of zondag.
Zo’n lekkere grote stapel Amerikaanse pannenkoekjes met vers fruit, daar mag jij mij op de vroege zondag ochtend echt wel wakker voor maken.

Met het recept wat ik vandaag voor jullie heb maak je een stapel pannenkoeken voor twee personen met maar 3 ingrediënten. Het enige wat je nodig hebt is meel, water of plantaardige melk en bakpoeder.
Ik heb ook ondervonden dat pannenkoeken prima zonder olie of plantaardige boter te maken zijn, wat ik erg fijn vind. Hoe gezonder, hoe groter de stapel mag zijn toch!

Phototastic-8-4-2016_831e82ff-153a-4a4a-967f-681ff3c807b4
Paar tips voor je begint:
*Gebruik een pannenkoekenpan, in een gewone koekenpan willen de pannenkoekjes nog wel eens blijven plakken als je zonder olie bakt.
*Een grote juslepel vol met beslag is de perfecte hoeveelheid voor 1 pannenkoek.
*Amerikaanse pannenkoekjes zijn dik en klein, dus niet van die grote Hollandse platte pannenkoeken. Probeer als het beslag in de pan ligt deze niet te veel uit te smeren maar laat liever de pan en het beslag met rust. Als de pannenkoek namelijk te dun wordt dan kan deze nog wel eens scheuren als je hem wilt omdraaien.
*Je kan ook prima havermout gebruiken i.p.v. meel. Als je met de hand mixed kan je het beste de havermout eerst fijnmalen in een keukenmachine. Als je met de blender beslag maakt is dit niet nodig.

Ok we gaan verder met het recept.

Wat heb je nodig voor 2 personen.
115 gram boekweitmeel (of meel/bloem naar keuze)
250 ml plantaardige melk of water
1 theelepel bakpoeder of zuiveringszout
Optioneel voor door het beslag:
snuf zout;
kaneel;
geprakte banaan.

Het maken van het beslag is heel simpel, voeg alle ingrediënten samen in een kom en mixen maar. Of je pakt een blender en mix goed tot er een egaal beslag ontstaat.
Laat dan het beslag dan even 10 minuutjes staan zodat het wat indikt.

De pannenkoeken maak je 1 voor 1 door het beslag met de juslepel in het midden van de pan te scheppen en laat het beslag uit zichzelf naar buiten zakken. Je maakt zo pannenkoekjes van ongeveer 10 cm in doorsnede.

Als er belletjes ontstaan aan de bovenkant kan je de pannenkoek voorzichtig los maken van de bodem en omdraaien. Wacht paar minuutjes en als de pannenkoek loslaat van de bodem als je de spatel er onder zet is hij klaar. Tussen twee borden kan je de pannenkoekjes warm houden tot je klaar bent.

Bij de pannenkoeken kan je naast bijv. ahornsiroop of stroop ook vers fruit gebruiken als topping.  Zo kan je met een doosje bevroren zomerfruit zoals aardbei, kersen, blauwe bessen en frambozen een heerlijke warme saus maken door deze even in de pan op te warmen.
Plakjes banaan, stukjes mango of appel smaken ook heerlijk op deze pannenkoekjes.
Wil je echt uitpakken is een lepel plantaardige slagroom of ijs ook erg lekker.

Eet smakelijk.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.