Simpele maar lekkere aardappel salade.

Het is zomer dus BBQ tijd en wat is lekkerder bij een BBQ dan een zelf gemaakte aardappel salade.
Ik maakte deze salade om mee te nemen naar een BBQ met collega’s van mijn man. Als enige plantjeseter daar heb ik voor mijn eigen eten gezorgd zodat er niemand in de stress raakte over het plan van aanpak.


Deze salade is super easy om te maken en natuurlijk overheerlijk om op te eten.
Ik doe de hoeveelheid kruiden altijd op het oog en smaak maar voor jullie heb ik het vandaag netjes afgemeten.

Wat heb je nodig:
O ca. 800 gram aardappels, gekookt en in grove 1-2 cm stukken gesneden;
O 1 (rode) zoete paprika, in stukjes gesneden;
O 2-3 augurken, in stukjes gesneden;
O 2-3 eetl. vega majo;
O 2 eetl. mosterd;
O 1 tl. dille;
O 1 tl. gekookte paprika (ik doe meer omdat ik er een beetje verslaafd aan ben);
O 1 tl. peper;

Optioneel: 2-3 stengels selderij in blokjes, ik voeg deze nooit toe aan salades omdat ik het gewoon niet lekker vindt.

Het maken van de salade doe je zo:
Stap 1. Schil de aardappels en kook ze ongeveer 10 min tot ze beet gaar zijn. Giet ze daarna af en laat de aardappels afkoelen.
Stap 2. Voeg in een kommetje de kruiden, majo en mosterd samen en roer deze goed door elkaar.
Stap 3. Voeg alle ingrediënten samen en meng alles lekker door elkaar.

Klaar is de salade, eet smakelijk.

P.S. Hij smaakt nog lekkerder als je hem paar uur of zelf een nachtje in de koelkast laat staan.

Een hele fijne dag vandaag.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.