Sinaasappel tulbandcake

Bak-recept-logoIk heb een heerlijk bak recept voor jullie, een lekkere sinaasappel tulbandcake, deze cake maak je zonder boter, ei en als je wilt ook nog zonder suiker.

Het originele recept is van Vegentus, een hele leuke website waar ontzettend veel heerlijke
recepten op staan.
De cake is erg zacht, luchtig en heel smeuïg de smaak deed mij denken aan aan een split ijsje, wat ik zelf wel lekker vind.

De keuken zal ook watertandend lekker gaan ruiken als deze cake in de oven staat maar je zou helaas moeten wachten tot hij is afgekoeld voordat je hem aan kan snijden en op kan peuzelen.
De cake moet namelijk in de tulband afkoelen voordat je hem op een bord uit de vorm kan
halen. Doe je dit niet dat heb je kruimelcake, ook lekker maar dat was niet helemaal de
bedoeling, maar geloof me het wachten is de moeite meer dan waard.

In het recept hoort 200 gram suiker, ikzelf heb maar 100 gram agavesiroop in gedaan maar ik denk zelfs dat je de suiker ook wel weg kan laten, dan is hij natuurlijk wel minder zoet. Vervang de suiker dan wel door meer sinaasappelsap te gebruiken.

sinnasappelcake

Wat heb je nodig voor 1 tulband cake.
260 gram bloem;
2 eetlepels maizena;
1 theelepel vanille extract;
1 theelepel bakpoeder ;
1 theelepel baksoda (zuiveringszout);
snufje theelepel zout;
100 gram suiker;
360 milliliter sinaasappelsap;
120 milliliter olie (ik koos voor 60 ml olijf en 60 ml zonnebloem);
1 theelepel geraspte sinaasappelschil.

Hoe maak je de cake.
(Maak in 1 kom de droge mix en in kom 2 de natte.)
Stap 1. Voeg aan elkaar toe in kom 1 de bloem, maizena, bakpoeder, baksoda en zout en mix dit goed oor elkaar heen.
Stap 2. Voeg aan elkaar toe in kom 2 de suiker, sinaasappelsap, olie, sinaasappelrasp en de
vanille extract en meng deze goed totdat de suiker is opgelost.
Stap 3. Meng nu met een mixer beetje bij beetje het droge bloem mengsel van kom 1 toe aan het natte mengsel van kom 2 zodat er een glad cake mix ontstaat.
Stap 4. Vet een tulbandcakevorm in met een beetje olie, giet voorzichtig het beslag in deze vorm en de cake kan de oven in mits deze natuurlijk opgewarmd is.
Stap 5. De cake is na ongeveer 30-35 minuutjes gaar (test met een satéprikker: prikker droog=cake is klaar)  maar laat hem dan goed afkoelen in de cakevorm he!!!

Als je cake goed is afgekoeld kan hij uit zijn vorm en mag je eindelijk een stukje nemen.

Eet smakelijk.
handtekening-mugje1.2

2 gedachten over “Sinaasappel tulbandcake

  1. Daan

    Wat een leuk recept, al heb ik geen principiële bezwaren tegen eieren en boter.
    Ik ga het zeker proberen, in dit herfstachtige voorjaar is het iedere avond koffie met cake weer.

    Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.