Sneakers van oceaan plastic.

Ik zag toch iets geweldigs langskomen op Facebook bij Wendy, het grote schoenen-kleding merk Adidas gaat vanaf 2016 oceaan plastic gebruiken om schoenen en kleding van de maken.
Adidas gaat een samenwerking aan met de milieuorganisatie Parley for the oceans om van plastic uit de oceaan garen te maken voor o.a. schoenen en kleding.

-adidas schoenen
Oceaan vol plastic.
Het is geen nieuw nieuws dat onze prachtige oceanen vol liggen met plastic. Ik heb zelf ergens gelezen dat er hele plastic eilanden ronddrijven op de zeeën. In een onderzoek van Science wordt genoemd dat er alleen in 2010 al 5 tot 13 miljoen ton plastic in de oceanen terecht is gekomen. In de Noordelijke oceanen drijft zo veel plastic, de oppervlakte hiervan kan je vergelijken met 34 keer de oppervlakte van Nederland…. ja dat is erg veel en dat zijn alleen de noordelijke oceanen.

Vele organisaties zoals Parley for the oceans zijn al jaren bezig om minder plastic in de oceanen te krijgen door informatie te verstrekken en actie te voeren. Maar helaas mensen en bedrijven zijn hard leers en zitten vast aan gewoontjes. Uit het oog uit het hart en dat geld ook voor onze rommel.
Maar er is hoop, duurzaamheid is tegenwoordig het sleutelwoord en dat is een goed teken.
Steeds meer plastic uit het huisvuil krijgt een tweede leven en het is fantastisch dat ook aan de oceanen gedacht wordt.
Dus het is dus goed nieuws dat een groot sportmerk mee gaat werken aan een groenere
wereld.

oceaanplastic

Winkels doen ook mee.
Vanaf dit jaar (2015)zijn winkels in Nederland al minder plastic gaan gebruiken, veel plastic
zakjes worden vervangen door papier of er wordt je bij de kassa gevraagd of jij je eigen tasje bij je hebt waar de gekochte spullen in kunnen.
Albert Heijn bijvoorbeeld haalt vanaf dit jaar van veel groente producten het onnodige extra plastic af. De Hema ziet graag dat klanten eigen duurzame tasje mee nemen en doen er de net gekochte spulletjes graag voor je in.

Wat kan je zelf doen.
Jij zelf kan ook natuurlijk thuis mee helpen aan een minder plastic gebruik. Daar hoef je echt niet veel voor te doen.
O. Verzamel je plastic netjes in en zet deze aan de weg voor de gemeente als ze het op komen halen. De meeste gemeentes doen aan plastic scheiden.
O. Neem je eigen tasjes mee als je gaat shoppen. Ik heb zelf een vouw rugtasje altijd in mijn tas zitten, ga je op een shopping spree is het verstandig om meerdere tasjes mee te nemen.
O. Hergebruik plastic tasjes van vorige aankopen tot deze op is.
O. Je kan ook plastic zakjes die je om groente en fruit doet in de supermarkt hergebruiken.

Heb jij nog slimme tips, deel deze dan met mij als reactie op dit blog.
handtekening-mugje1.2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.