Stap voor stap vooruit met Purpuz

Mooiedag lieve lezers, laat ik vandaag eens wat vertellen over hoe ik met mijn doelen en plannen voor 2019 aan de slag ben gegaan. Dit jaar is voor mij heel bijzonder want ik word 40.
Mijn 40ste verjaardag is heel symbolisch voor mij, ik wil namelijk mijn struggle jaren van 30ger achter mij laten (zie eerder blog) en beginnen met mijn positieve nieuwe ik jaren. Mijn wens is om deze mijlpaal van 40 te halen met een (slanker) gezonder lijf en hoofd, die samen meer in evenwicht zijn.
Maar dan komt de buitengewone belangrijke vraag: hoe ga ik dit eigenlijk aanpakken????
Plannen hebben en maken, allemaal leuk en aardig maar ik moet er wel mee uit de voeten kunnen? Want ik ken mijzelf, als ik geen duidelijk plan van aanpak heb en er niet elke dag bewust mee bezig ben ik heel snel terug val in mijn hele fijne comfortzone waar ik stil sta.

Dat gaat natuurlijk niet goed komen, stilstand is geen groei, ik heb wat hulp nodig met plannen die mij on- track houden. Ik heb deze hulp gevonden in een hele fijne agenda, de Purpuz agenda. De Purpuz is niet alleen een jaar agenda, maar ook een doelen planner en Life Coach in één. Vandaag wil ik wat meer over mijn Purpuz die ondertussen Evi heet en over hoe ik met mijn doelen aan de slag ben gegaan.

Ik ben echt dol op lijstjes maken en doelen zetten, ik begin erg enthousiast, koop er mooie schriftjes of bullet journals voor maar na een tijdje haak ik weer af. Vaak komt dit door, je voelt hem wel aankomen, het doel is te groot, te ingewikkeld of er is geen duidelijke volglijn en ik raak de weg kwijt.
Ik ben vaak zelf de stok tussen mijn eigen spaken en dat werkt natuurlijk niet.

Met de Purpuz leer ik nu kleine stapjes te maken en door elke dag bewust aan mijn plan, mijn doel, mijn droom te werken stapje voor stapje vooruit ga.
Hoe werk het.
De Purpuz bestaat uit 8 tools/stappen welke jou helpen je doel te bereiken.
Je start met het invullen van een matrix waarin je alles benoemd waar jij van droomt, wat jij echt graag zou willen bereiken. Daaruit kies je een doel om aan te werken en deze werk je uit in een plan. Met dat plan ga je vervolgens stap voor stap aan het werk. De Purpuz heeft hiervoor fijne schema’s en een simpele overzichtelijke structuur waar denk iedereen wel mee uit de voeten kan.

Elke maand doe je een check-in en plan je stappen die je die maand dichter bij je doel kunnen brengen. Wekelijks zet je dag doelen en plan je zo je week vooruit.
Aan het einde van de maand kijk je even terug en sta je even stil bij de wat je de afgelopen maand hebt bereikt hebt of waar je nog aan kan werken. Erg fijn om te doen dat in en uit checken, zo hou je overzicht.

Ik gebruik de Purpuz nu anderhalve maand en de werkmanier van de Purpuz begint gewoonte te worden. Ik ga nu echt elke dag er even voor zitten, neem even tijd voor mijzelf om mijn week te plannen met in mijn hoofd mijn doel, die nog leukere 40er. Doordat ik doelen zet heb een een plan om aan te werken, echt super fijn.
Elke maand stel ik mijzelf een doel en deze werk ik elke week weer wat meer uit. Soms lukt dat doel wel maar het gaat ook nog wel eens mis. Dan plan ik te veel in of op het verkeerde moment en dan lukt dat doel dus niet helemaal. Maar dat is niet erg, ik heb nog een heel jaar, kleine stapjes vooruit.
Leren plannen is een vaardigheid die ik nog moet leren en het gaat mij elke dag weer wat beter af.

Mijn doelen en dromen
Mijn doel is dus evenwicht, balans vinden, weg met dat extra gewicht die mij lichamelijk en geestelijk uit evenwicht houden.
Mijn wens is, als 40 jarige nog lekkerder in mijn vel te zitten. Niet meer zo druk willen maken om nutteloze dingen, leren lief voor mijzelf te zijn, niet zo oordelen en positiever leren kijken wat ik soms echt heel moeilijk vindt. Ja dat is een hele wensenlijst maar het meeste is puur de mindset veranderen.
Met de Purpuz kan ik stap voor stap dit aanpakken en dat vindt ik echt heel erg fijn.

Mijn hoofddoel evenwicht heb ik in verschillende subdoelen opgesplitst. Voor body de doelen bewust eten (met als doel afvallen) met hulp van een eetdagboek en bewegen zoals trainen voor de cityrun met een trainingsprogramma. Wandelen doe ik graag en is voor mij zeer meditatief dus zo combineer ik bewegen en selflove ook weer fijn samen.

Voor mind de doelen, selflove oefeningen toepassen zoals leren mediteren en elke dag wat positiefs tegen mijzelf in de spiegel te zeggen.

Creativiteit vindt ik ook erg belangrijk voor evenwicht en om ontspanning te vinden dus die staat ook op het plan met de subdoelen, leuke blogs schrijven, leren aquarel schilderen en handlettering/brushlettering proberen. Als laatste staat er thuiskomen op, dit houd voor mij in, mijn huis een thuis laten zijn, door deze netjes te houden en liefde te geven door het nog mooier en gezelliger te maken.
Mijn doel is mischien heel uitgebreid maar ik zie alles als een doel, ik kan niet alleen met bijv. afvallen bezig zijn terwijl de mind daar zo belangrijk onderdeel van is.

Ik plan nu elke week mijn activiteiten, afspraken en wat we eten in. Het geeft mij veel rust en ruimte om dit zo te doen en is nog leuk ook. Leuke kleurtjes gebruiken, stempels, stickers en een mooie tekst om te motiveren. Is iets gedaan, een krul of vinkje erachter. Een aantal subdoelen zijn al in beweging, de juiste richting op, namelijk vooruit.


Wat ik nog wel moeilijk vindt is mijn groei momentje van de dag te benoemen, vaak denk ik te groot en ingewikkeld. Ook laat ik mij nog geregeld afleiden door andere dingen zoals gamen of Netflix. Allemaal groei momentjes en ik heb al geleerd, niet te veel oordelen, morgen is er weer een dag, lief zijn voor jezelf.

Ik hoop dat dit blog over mijn Purpuz vriendinnetje duidelijk was, het is soms nog wat moeilijk om wat er in mijn hoofd zit duidelijk op papier vast te leggen. Mocht je meer willen weten over werken met deze planner raad ik je aan om even op de website van ze te kijken https://purpuz.com/

Waarschijnlijk zullen en meer blog check-in’s komen over dit onderwerp naar mate het jaar vordert, ik ben benieuwd naar mijn groei.

Dit was het blog voor vandaag, tot het volgende blog.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.