Vakantie update 1#

pig-xmass

Ik ben weer thuis, de 1e familievakantie zit erop. Maandag begint de 2e dus deze kerst vieren mijn man en ik even gezellig met z’n tweetjes, ook erg lekker moet ik je zeggen, geen kerst stress over wat te eten. Dus dit jaar geen extra kerstkilo’s voor mij want het wordt geen kerstdiner dit jaar. Vandaag eten wij kerstpizza en morgen, um dat zien wij dan wel weer dacht ik zo, geen stress maar relax. Maar dit blogje gaat niet over kerst maar de vakantie week, ik draal weer af. Ik wil jullie in een kort (ik ga het proberen kort te houden) blog vertellen hoe deze week mij af is gegaan en of het gelukt is om plantaardig te eten.

Ik heb afgelopen week namelijk met de schoonfamilie op een prachtig vakantie park bij Weert gezeten. Het park was echt erg mooi, heel veel groen, ruim opgezet en veel faciliteiten zoals een winkel (met vega opties), zwembad, paar restaurants en veel kinderspeeltoestellen.
Wij zaten bij de schoonouders in het huisje en mijn zwager met zijn familie in een eigen huisje naast die van ons.

WP_20151222_16_05_37_Pro

Zoals je kan zien is het een erg groot park, ruim 500 huisjes groot.

Ik heb erg opgekeken tegen deze vakantie, niet vanwege de familie hoor maar vanwege het eten, maar dat was achteraf helemaal niet nodig geweest. Ik heb de hele week namelijk gewoon plantaardig kunnen eten zonder al te veel aan te passen. Het was eigenlijk net als thuis, als de rest vlees at, had ik er iets anders bij zoals mijn favoriete linzen saus. Zo hebben wij met z’n
allen gegourmet, wat echt perfect was voor mij omdat ik dan gewoon zelf kon bepalen wat ik ging eten. De twee dagen daarna heb ik van de overgebleven aardappeltjes en groente een lekkere gevulde salade kunnen eten als lunch.
Ik ontbeet met mijn mee gebrachte havermout ingrediënten terwijl de rest aan brood met beleg zat. Het tosti ijzer is ook gebruikt voor bijvoorbeeld lekkere appel tosti’s waar mijn schoonmoeder voor het eerst kennis mee maakte en die was blij verrast over hoe lekker deze smaakte. Dus wie weet maakt die deze nog wel eens vaker.
Het eten was dus helemaal geen probleem dus de tip op zelf (mee te helpen met) te koken is een hele goede, dat scheelt voor de familie en mij weer de stress over wat ik nou moet eten.

Deze vakantie was voor mij een echte bijkom vakantie van een hele drukke periode die ik achter de rug heb, en mijn man had precies het zelfde die was ook toe aan een rust vakantie.
Heel veel hebben wij dus niet ondernomen naast boodschappen doen en door het park wandelen hebben wij veel onderuit gezakt in het huisje gezeten met een boek of laptop.
Ik had ook eindelijk weer eens tijd om het hardlopen weer op te pakken want dat schoot er steeds bij in door de rare werkdagen. In het park zelf was het erg mooi om te rennen omdat deze autovrij was en goede wandelpaden had. Naast het park lag een bos waar ik ook een rondje heb kunnen rennen, dat was echt heerlijk, zon in het gezicht, muziek in de oren en het bos was van mij alleen.

Maar ik heb niet alleen gerust, gewandeld of gerend hoor, we zijn zo ook Weert zelf in gegaan en zijn saampjes maandag naar Maastricht geweest, een stad die ik echt prachtig vind om te bezoeken als wij in Limburg zijn. Het was wel ontzettend druk in het centrum, iets wat ik voor een maandag niet echt had verwacht. Ik was even vergeten dat wij niet de enige waren die vakantie vierde denk ik. De stad was prachtig versiert met honderden lichtjes en ik kreeg voor het eerst een beetje het kerstgevoel daardoor. Dat gevoel heb ik echt niet met dit warme weer en het najaar is voor mij zo snel voorbij gevlogen dat ik helemaal niet in de gaten had dat kerst alweer voor de deur stond.
Ik heb als ik in Maastricht ben ook altijd een vast plekje waar ik heen moet, dat is een kunstwerk van een ezeltje, die op de oude ezelmark staat. Van kinds af aan ga ik al met hem op de foto en deze traditie heb ik een aantal jaren geleden weer opgepakt, iets wat mijn vader erg leuk vind want die is deze traditie begonnen.

anne en ezeltje

Tijdens ons shoppen liep ik een winkel van Lush tegen het lijf, en daar moest ik toch wel even naar binnen. Ik ken dit merk van horen zeggen en ik weet dat Lush vegan friendly is.  Lush is een cosmetica bedrijf die lekkere biologische verzorgingsproducten maakt zonder deze op dieren te testen. Het was wel poepie druk in de winkel maar ik moest en zal wat kopen. Na wat gesnuif en geruik heb ik heb gekozen voor de Sugar Daddy conditioner en de Brazellian shampoo bar, allebei vegan.  Ze verkopen verder nog lekkere bad spullen, zeepjes, lip balsems en dat soort dingen maar omdat ze niet zo heel goedkoop zijn heb ik mij even in moeten houden. Want als het aan mij lag was ik met een tas vol naar buiten gelopen. Ik ben zeer benieuwd wat mijn haar van deze producten gaat vinden, als ze bevallen vinden jullie vast een blog hierover binnenkort.

WP_20151221_19_58_49_Pro

impressie-4De dag in Maastricht hebben wij afgesloten bij een pizzeria, want het was wel erg lastig om in de drukke winkelstraten een restaurantje te vinden met een goede vegetarische opties laat staan vegan. Uit ervaring weet ik dat een pizzeria voor plantaardige eters een perfecte optie is omdat een pizza altijd geheel vegan gemaakt kan worden.
Wij zaten in een ontzettend gezellig pizzatentje Ca Na Toneta aan de Markt, buiten werden wij al naar binnen gelokt door zo’n echte Italiaan die je bij het weggaan ook graag even de hand schudde.

Ik heb echt heerlijk kunnen eten, ik had een pizza met verse tomaatjes, basilicum, artisjok en zwarte olijven.  Deze pizzeria is echt een aanrader als je eens in Maastricht bent, gezellig zitten, lekker eten en zeer gastvrij.

WP_20151221_17_48_50_Pro

Dit was zo wel een beetje mijn vakantieblogje voor deze week, ik heb lekker kunnen bijtanken qua energie wat wel erg nodig was. Vanaf maandag zit ik in Duitsland in de Eiffel, een gebied waar ik zelf zo ver ik weet nog nooit geweest ben. Ik weet wel dat deze vakantie een actieve gaat worden want de familie heeft een heel rooster gemaakt met wat we allemaal gaan doen dus ik ben zeer benieuwd.

Hele fijne dagen allemaal.
handtekening-mugje1.2

 

 

Een gedachte over “Vakantie update 1#

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.