Vetvrije patatjes uit de oven

WP_20160425_18_25_45_Pro (2)Ik heb een heerlijk recept voor jullie, patatjes uit te oven. Krokant van buiten en lekker zacht en super smaakvol van binnen.
Het hele fijne aan dit recept is dat je geen olie hoeft te gebruiken om krokante patatjes te krijgen. Het enige wat je nodig hebt zijn aardappels, paar kruiden en natuurlijk een oven.
Met de kruiden kan je spelen, heel veel kruiden gaan goed samen met de aardappel dus wees creatief, ze mislukken echt nooit!
Voor het recept geef ik jullie een kruidenmengsel die ik zelf erg veel gebruikt. Onderaan het recept vind je nog twee andere kruidenmengsels die je ook kan proberen.

Wat heb je nodig om deze zalige patatjes te maken voor 2 personen.

6-8 medium aardappels (of zo veel je wilt, naar eigen keuze);
1/2 theelepel ui poeder;
1/2 theelepel knoflook poeder;
1 eetlepel Italiaanse kruiden;
snuf zout naar smaak.

Het maken van de patatjes.
Stap 1. Zet de oven alvast aan op 200 graden en bekleed een oven rooster met bakpapier.
Stap 2. Als je de aardappels niet schild controleer dan even of de aardappels schoon zijn, zo niet was ze dan eerst even. Wil je patatjes zonder schil dan kun je ze natuurlijk even schillen.
Stap 3. Snij de aardappels in patatjes in dikte naar wens, partjes, plakjes, dikke of dunne patatjes alles is lekker. Probeer ze wel allemaal even dik/dun te maken zodat ze gelijkwaardig garen.
Stap 4. Doe de patatjes in een kom en voeg de kruiden toe aan de patatjes en verdeel de kruiden goed met bijv. de hand of met een lepel.
Stap 5. Verdeel de patatjes over het bakpapier door ze in rijtjes naast elkaar te zetten. Dit zorgt ervoor dat ze allemaal even bruin, krokant en gaar worden.
Stap 6. Als de oven warm is kunnen de patatjes voor 30 minuten in het midden van de oven.
WP_20160425_17_41_17_Pro (2)Zijn ze patatjes klaar, haal ze zonder ze vingers te verbranden uit de oven en smullen maar.
Lekkere sausjes voor erbij zijn: ketchup, chilisaus, Marjolein majo van Remia, appelmoes en wil je echt wat pit probeer dan eens sriracha saus.

Mocht je echt hele krokante patatjes willen kan je na 15 min de oven op hete lucht zetten of ze voor 40 min in de oven te zetten. Pas wel op dat ze niet té bruin worden.

Lekkere kruidenmengsels.
Hot patatjes maak je door 1/2 theelepel ui poeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel paprika poeder 1/4 theelepel chilipoeder en zout naar smaak te gebruiken.
Curry patatjes maak je door 1/2 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel kerrie en een snuf zout te gebruiken.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.