Weekend verjaardag bak recepten

Gister was mijn man jarig, het was voor mij de 1e keer dat ik voor een verjaardag thuis rekening moest houden met mijn eigen eetgewoontes.
Ik heb natuurlijk al vaker verjaardagen gevierd maar niet in eigen huis zins ik bijna geheel
plantaardig eet. Met mijn eigen verjaardag in september was ik nog niet zo streng.
Omdat ik voor deze verjaardag wel zelf wat wou bakken maar niet te ingewikkeld ben ik het
internet gaan afzoeken naar recepten.
Ik heb genoeg recepten gevonden die mij behoorlijk lieten watertanden, het op zoeken van
recepten was voor mij al een feestje en mijn recepten mapje is dan ook uitgebreid met dingen die ik wil gaan proberen.
Zo kwam ik een oog strelend recept tegen van rasberry chocolate brownies, die wil ik echt zo graag maken maar niet voor deze verjaardag, dat gaat niet helaas lukken qua tijd.
Dit recept moet ik eerst gaan vertalen en proberen en zo vlak voor een verjaardag is dat niet echt de beste keuze.

mm lekker
Zeg nou zelf, oogstrelend lekker toch!

Een gezonde sinaasappel tulbandcake leek mij ook wel wat. Na het bakken ervan heb ik hem mijn man en moeder laten proberen. Ik vond hem zelf erg lekker maar mijn man vond hem wat saai en mijn moeder wat te klef. Die zei dat het een lekker nagerecht was als er wat vers fruit, ijs en slagroom bij zou zitten. Die cake viel dus af, want ja mijn man is jarig en moet het wel lekker vinden natuurlijk.
Mijn man houd niet van chocolade, wel van slagroom en kwarktaart, maar die zijn weer niet
vegan…De oplossing was dus gewoon, taart kopen die hij lekker vind en ik bak iets wat ik lekker vind en iedereen is tevreden.
Ik weet dat iets met chocolade bij vele van mijn familie wel in de smaak zou vallen dus heb een brownie fudge recept gevonden en gelukkig was die ook nog makkelijk te maken. Het recept staat (in mijn ogen) wel weer bol van de suiker dus dat is helaas wat minder. Maar hij was echt ontzettend lekker. Om de zoete zonde te compenseren had ik ook veel gezonde snoeperijen
zoals verse aardbeien, ananas en watermeloen.
Vandaag zag ik op mijn Facebook een gezond brownie recept voorbij komen, gemaakt van
zoete aardappel en dadels. geen caloriebom maar een verantwoorde variant, die gaat dus ook eens getest worden.

Op de verjaardag is de brownie fudge goed in de smaak gevallen, niemand had in de gaten dat hij geheel plantaardig was. Er zijn nog 3 stukjes over en gaan vanmiddag mee naar een ander verjaardagsfeestje zodat ik daar ook iets te snoepen heb.

brownie-fudge

De bak recepten van de sinaasappel tulband en de brownie fudge staan inmiddels op het blog.
Binnenkort heb ik een persoonlijk feestje te vieren en dan ga ik die rasberry choco brownie
proberen te maken. Wat dat feestje inhoud zien jullie snel genoeg als je het al niet geraden hebt.

Recept Sinaasappel tulbandcake.
Recept Brownie fudge.

handtekening-mugje1.2

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.